Siyaset MHP milletvekili Tuna'dan 'Şükür pilavı' tepkisi
Paylaş
MHP milletvekili Tuna'dan 'Şükür pilavı' tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çanakkale milletvekili Kürşat Tuna, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın partisinin genel seçimde sandıktan il genelinde birinci parti çıkması ve HDP'nin de barajı aşması üzerine 'şükür pilavı' dağıtmasını 'trajikomik bir durum' olarak niteledi

MHP Çanakkale Milletvekili Kürşat Tuna, MHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Balkan ve MHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Hakan Pınar ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenleyip, 7 Haziran Genel Seçimlerini değerlendirdi. Çanakkale’de 2011’deki genel seçimlerde kaybettikleri milletvekilliğini geri aldıklarını belirten Tuna, "Oylarımızı arttırdık. Ama bu bizi tatmin etmiyor. Bunu bir kazanım olarak görüyoruz" dedi.

Milletvekili Tuna, CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın, partisinin genel seçimde il genelinde sandıktan birinci parti çıkması ve HDP’nin barajı aşması nedeniyle, dün (Pazartesi), Cumhuriyet Meydanı’nda ’şükür pilavı’ dağıtmasını da eleştirdi. "Seçim sonuçlarına bakıldığında ülke genelinde CHP’nin oranında düşüş var" diyen Tuna, şunları söyledi:

"Seçmen sayısında artış olmasına rağmen, oy sayısında da ciddi bir kaybı var. HDP’nin aslında nereden gelen oylarla barajı geçtiği belli oldu. Hal böyleyken, Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan’ın kalkıp, ’HDP barajı geçti’ diye pilav dağıtması trajikomik bir durum."

Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA)

Haberin Devamı