Siyaset MHP: Oy vermeseydik aday bile olamazdı
Paylaş
MHP: Oy vermeseydik aday bile olamazdı

MHP: Oy vermeseydik aday bile olamazdı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP’li milletvekillerinin, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlığı seçiminde Mevlüt Çavuşoğlu’nu desteklemedikleri iddiasının gerçek dışı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Vural, beraberinde Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, Giresun Milletvekili Murat Özkan ve Mersin Milletvekili Behiç Çelik ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü grup toplantısında, AKPM Başkanlık seçimleriyle ilgili konuşmasında, gerçek dışı beyanda bulunduğunu, Avrupa Konseyinde milleti temsil eden MHP’li milletvekillerine haksız yere saldırdığını iddia etti.

Başbakan Erdoğan’ın, AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun adaylık sürecinde, MHP’li milletvekillerinin destek vermediğini söylediğini belirten Vural, bunun gerçek dışı olduğunu, MHP’li milletvekillerinin desteği olmasaydı, Çavuşoğlu’nun AKPM Başkanlığına aday olamayacağını söyledi.
Toplantıda, bunların cevabını vereceklerini belirten Vural, Başbakan Erdoğan’a hitaben şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Namuslu ve dürüst olmaya davet ediyoruz. MHP’ye ve milliyetçiliğe düşmanlığını, yalanlarla, grup toplantılarında bu şekilde ifade etmenin cevabını veririz. Herkes haddini bilmelidir. Başbakan’ın yalanlarıyla bu ülke yönetilmez. Bu ülkenin itibarı kayboluyor.

Biz devletimizi, milletimizi dışarıda temsil etmesini biliyoruz. Sizin gibi gidip devletimizi Avrupalı parlamenterler nezdinde şikayet eden insanlardan değiliz. Bu milletin onurunu korumasını biliriz. Başbakan, MHP’ye teşekkür etmesi gerekirken sıkılmadan, ’CHP ve MHP engel çıkardı’ diye soruyor. Siyasetin bu kadar mı alçalması lazım?

Başbakan’ı çağırıyoruz. Hodri meydan. Madem Tuğrul Bey ve Ertuğrul Bey’in ismini andın. Gel, basının önünde tartış iki milletvekilimizle. Başbakan’ı MHP’den, milletvekillerinden ve Türk milletinden özür dilemeye davet ediyoruz.

Oktay Vural, yalan, baskı ve şiddetle bir ülkeyi yönetmek isteyen kara bir zihniyet bulunduğunu, artık bu ülkede, yalanın hakim olmayacağını, şiddet, baskı ve korku imparatorluğuna milletin teslim olmayacağını ifade etti.

"BİZ OY VERMESEYDİK ADAY BİLE OLAMAZDI"

Tuğrul Türkeş, dün Başbakan Erdoğan’ın, grup toplantısında gerçek dışı, beyanlarda bulunduğunu öne sürdü. AKPM Başkanlığının Türkiye açısından önemli bir konu olduğunu belirten Türkeş, iktidarı ve muhalefetiyle herkesin bu konuda çalıştığını, ancak Erdoğan’ın, bu konuyu iç politika malzemesi yapmasını anlayamadığını söyledi.

Haberin Devamı

Türkeş, 6 ay önce Paris’teki bir toplantıda, Çavuşoğlu’nun kendisine, başkanlığa aday olacağını söylediğini ve bu konuda destek istediğini ifade etti.

Kendisine yardımcı olabileceğini söylediğini belirten Türkeş, şöyle devam etti:
"Daha sonra Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ile görüştük. Kendisi de böyle bir konuma bir Türkün gelmesinden, memnun olacaklarını söyledi. Bu konuda her türlü desteği vermemizi istedi. Eylül ayındaki oylamaya gittik. 50 kişi oylamaya katıldı. 29’u Mevlüt Bey lehine çıktı. Bunun 4’ü, MHP’li milletvekillerinin oylarıdır. Yani eğer o gün MHP milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu’na oy vermeseydi ya da karşısındaki adaya oy verseydi, Çavuşoğlu’nun aday olarak çıkması söz konusu olmazdı."

Haberin Devamı

Çavuşoğlu’nun adaylığıyla ilgili imzaya açılmış olan teklif yazısını gösteren Türkeş, bu metinde Tuğrul Türkeş imzasının da olduğunu söyledi. Türkeş, "Başbakan, acaba bunu medyada görünce utanacak mı?" diye sordu.

AKPM’de, Bir Fransız parlamenterin "Avrupa Konseyinin 60. yılında geleceği" ile ilgili rapor hazırladığını, bunun içinde, başkanlık süresiyle ilgili bir madde olduğunu belirten Türkeş, söz konusu maddenin oylanması sırasında, oturumu takip ettiklerini, ancak salondan giriş çıkışların olduğunu anlattı. Türkeş, buradaki oylamanın zaten Türkiye’yi ilgilendirmediğini belirtti.

Başbakan Erdoğan’ın dün, AKPM Başkanlık seçimiyle ilgili CHP’li bir milletvekilinin ve MHP’li milletvekillerinin ismini zikrettiğini belirten Türkeş, "Kendi partisinden o oylamaya katılmayan milletvekilinin ismini niye zikretmedi? Kimdir o milletvekili? Kendi milletvekili katılmadı" diye konuştu.

"AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNİN MHP KADAR KATKISI OLMADI"

Kumcuoğlu’da, bu konudaki kampanyanın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile başlatıldığını ve AK Parti’nin grup toplantısında Başbakan Erdoğan’ın haksız beyanatlarıyla devam ettiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Kumcuoğlu, Başbakan Erdoğan’ın dünkü konuşmasında, kendisinin, Egemen Bağış’ın neden seçim sırasında AKPM’de bulunduğuna ilişkin yazılı soru önergesi verdiğini söylediğini anımsattı.

Hiç bir yerde, hiç bir zaman bu konuda yazılı ya da sözlü şekilde böyle bir soru sormadığını belirten ve bir yazılı soru önergesini gösteren Kumcuoğlu, bu önergenin 18 Aralıkta verildiğini, Egemen Bağış’ın ise 25 Ocakta söz konusu yere gittiğini ifade etti.

Kumcuoğlu, kendilerinin Çavuşoğlu’una oy vermemeleri halinde Çavuşoğlu’nun aday dahi olamayacağını kaydederek, AK Parti’li milletvekillerinin bu konuda MHP’li milletvekilleri kadar katkısı olmadığını savundu. Kumcuoğlu, "Biz Çavuşoğlu’nun desteklemeseydik, Çavuşoğlu aday olamıyordu" dedi.