Siyaset MHP: “PKK ile masaya oturmak alçaklıktır”
Paylaş
MHP: “PKK ile masaya oturmak alçaklıktır”

MHP'li Oktay Vural'dan, Başbakan Erdoğan'a 'alçaklık' yanıtı

MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, MHP'yi ‘alçakça iftira atmakla’ suçladığını hatırlatarak, “PKK ile masaya oturmak alçaklıktır. PKK'dan medet ummak alçaklıktır” dedi. Vural, ‘Türk kimliği’ ve ‘devletin temellerinin’ pazarlık konusu yapılması halinde o lasanın, oturanhların kagasına geçeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Oktay Vural, MHP Gaziemir İlçe merkezinde düzenlediğ ibasın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ı referandumdan 'hayır' çıkacağ ıkorkusunun sardığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın oruçlu olup olmadığını bilmediğini kaydeden Vural, “Ama üslubu mübarek Ramazan ayına yakışmıyor. Mesele sadece yemek yememek değil, diline de hakim olacaksın” dedi.

Başbakan Erdoğan'ın mitinglerde MHP'ye düşmanlığını ifade etmekten kaçınmadığını, MHP'nin açıklamalarına tepki olarak söylediği ‘alçakça iftira’ dediğini belirten Vural, “Ben de diyorum ki PKK ile masaya oturmak alçaklıktır. PKK'dan medet ummak alçaklıktır. Başbakan MHP'ye dil uzatıyor ama İmralı yöneticilerinin ‘ddevletle anlaştık' ifadeleri karşısında dut yemiş bülbüle döndü” diye konuştu.

Haberin Devamı

“PKK'DAN MEDET UMUYORLAR”

Konuşmasında Başbakan'a seslenen Vural, “Ekim'de Habur'da İmralı elçilerini kabul eden sen değil misin? O elçileri serbest bıraktıran sen değil misin? O tabloya bakıp 'güzel şeyler oluyor' diyen sen değil misin? PKK terör örgütü terörü minimize ederse, operasyonlar da minimize edilir diyerek ateşkes çağrısında bulunmadın mı?” diye sordu.

Eleştirilerine devam eden Vural, “Terör örgütünün silahlı tehditleri altında siyaset yapan belediye başkanlarına niye dil uzatmadın? Başbakan bu gerçeklerin ortaya çıkmasından rahatsız olmşutur. Millet artık maskenizi düşürüyor. Bugün AKP referandumda 'evet' çkarmak için PKK'dan bile medet umacak hale gelmiştir. Türkiye terör örgütü ile pazarlık sürecine sokulmuştur” diye konuştu.

“DİLİNE HAKİM OL”

MHP'nin PKK ile yapılan pazarlık konusunda herkesi uyardığını belirten Vural, “Pazarlık masasında Türk kimliği ve devletin temellerinin pazarlık konusu yapılması halinde bu masa, orada oturanların kafasına geçer” dedi.

Vural, bu ifadeleri AKP'nin terörle mücadele yerine teröre karşı siyasi çözüm arayışlarının hızlandırıldığı bir dönemde gündeme getirdiklerini belirterek “Başbakan diline hakim ol. Her tarafı kırıp döküyorsun. Milleti birbirine kırdırıyorsun. Herkes haddini bilmelidir. Başbakan artık PKK denen bölücü terör örgütünün siyasi çözümle silahsızlandırılması ve siyasallaştırılması sürecinin Türkiye'ye ne kadar zarar vereceğini artık bilmelidir” dedi.

Haberin Devamı

Oktay Vural ayrıca, Başbakan'a “Yaptığın gizli görüşmeleri açıkla. Bir, Habur'da PKK terör örgütünün elçilerini kimin aracılığı ile kabul ettin? İki, Barzani'nin PKK için aracı olmasını istedin mi, istemedin mi? Üç, Talabani'ye 'İmralı ile devlet yetkilileri görüşüyor, burada ifade edilen görüşler benim görüşlerim' dedin mi demedin mi?” sorularını yöneltti.

Burcu TANER/İZMİR, (DHA)