Siyaset MHP'de 'kaset' istifası
Paylaş
MHP'de 'kaset' istifası

MHP Genel Başkan Yardımcıları Metin Çobanoğlu ve Recai Yıldırım, 'kaset' iddiaları nedeniyle istifa edip adaylıktan çekildi

MHP Genel Başkan Yardımcıları Metin Çobanoğlu ve Recai Yıldırım, haklarındaki kaset iddiaları nedeniyle hem partideki görevlerinden istifa ettiler hem de milletvekilliği adaylığından çekildiler.

MHP’li Yıldırım ve Çobanoğlu’nun kasetinin internet sitelerinde ve basında yer almasının ardından MHP’de istifa depremi yaşandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yıldırım ve Çobanoğlu’nun hem partideki görevlerinden istifa etmeleri hem de adaylıktan çekilmelerini istedi.

Haberin Devamı

MHP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada "Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatları ile milletvekilliği adaylığı ve genel başkan yardımcılığından istifa etmişlerdir" denildi.

Kaset iddiaları sorusunu cevaplayan Bahçeli ise çok kısa bir değerlendirmede bulundu: Kaset siyasetine biz aldırış etmiyoruz'

Bu açıklamanın hemen ardından ise iki istifa geldi...

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA AÇTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, MHP Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ile Metin Çobanoğlu’na ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili olarak, "Özel hayatın gizliliğini ihlal" gerekçesiyle soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜLERDE NE VARDI?

Haberin Devamı

Gizli kamerayla kaydedilen ve internete düşen görüntülerde her iki MHP'li, kadınlarla sohbet ediyor ve iki kadınla öpüşüyor. Bir evde çekilen görüntülerde, siyaset, seçimler ve bazı cinsel içerikli konuşmalar yer alıyor.

Görüntülerde yer alan isimlerin ise MHP Adana Milletvekili ve Aile ve Kadından Sorumlu MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım ve MHP Kırşehir Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu'nun olduğu iddia edilmişti.