Siyaset MHP'de 'liste' istifası!
Paylaş
MHP'de 'liste' istifası!

İstanbul 3. bölge 8. sıradan aday gösterilen Pınar Ergenekon, sırasını beğenmediği için istifa etti!

12 Haziran'da yapılacak Genel Seçimler için partilerin açıkladığı milletvekili aday listeleri gündemde yoğun bir şekilde tartışılmaya devam ederken, Milliyetçi Hareket Partisi'nde sırasını beğenmeyen Pınar Ergenekon adaylıktan istifa kararı aldı. İstanbul 3. bölge 8. sıradan aday gösterilen Pınar Ergenekon, şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

"Ben 1980'lerin son yıllarından itibaren bu partinin üyesiyim ve şu anda da MYK üyesiyim. 2007 yılındaki seçimde İstanbul 3. bölgeden 10. sırada milletvekili adayıydım. Bu seçimde de yine İstanbul 3. bölgeden 8. sırada aday gösterilmem uygun görülmüş. Benim için bu sürpriz oldu. Daha ön sıralardan adaylık bekliyordum.

Ben 3 fakülte mezunu bir insanım ve bilgi birikimimi milletimin hizmeti için kullanmak istiyordum, bunun için siyasetle ilgilendim. Listeler açıklandıktan sonra çok yoğun tepki telefonu aldım. Açıkçası ben bunu seçmenime anlatmakta zorlanır durumdayım. Bu durumda da bizlere demek ki daha fazla sorumluluk alma noktasında bu görev uygun görülmedi.

Listelerde birinci sıralarda hep aynı isimlerin olması ne derece doğrudur bunu bilmiyorum. Dolayısıyla ben çalışmak isteyen diğer arkadaşlarıma yerimi bırakmayı uygun görüyorum. Adaylıktan çekilmeye karar verdim. MYK'dan da istifa edeceğim. Dilekçemi parti genel merkezine gönderdim. Yarın da İl Seçim Kurulu'na başvuru yapacağım."

HABERTÜRK

Haberin Devamı