Siyaset MHP'den cami toplantısına tepki
Paylaş
MHP'den cami toplantısına tepki

MHP'den cami toplantısına tepki

MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Erzurum Sivil Toplum Platformu tarafından 21 Şubat Pazar günü Lapaşa Camisi bahçesinde, HSYK kararına tepki toplantısı düzenlenmesini eleştirdi.

Haberin Devamı

Zekai Kaya, “AKP iktidarının karşı çıktığı konuların yılmaz savunucusu olan yağdanlıkların, Erzurum adını pespaye yapıp, çirkin emelleri doğrultusunda kullanmaları, bu ayıp yetmiyormuş gibi açıklamalarını tiyatro bahçesine çevirdikleri cami bahçelerinde yapmaları dikkatli çevrelerin gözlerinden kaçmamaktadır” dedi.

Partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, özellikle cuma namazları sonrası Lalapaşa Camisi avlusunda basın açıklamaları yapan Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nu eleştiren MHP İl Başkanı Zekai Kaya, kentte yaklaşık 700 sivil toplum örgütü olduğunu, bu sivil toplum kuruluşlarından birkaçının bir araya gelip iktidarın amigoluğunu yaptığını ileri sürdü.

İl Başkanı Kaya, “Bugün neredeyse tamamı iktidarın amigoluğunu ve yağdanlığını yapmak amacıyla kurulmuş o bildik örgüt ve derneklerin üçü beşi bu şehirde bir platform oluşturmuş. O platformun adını da Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak koymuşlar. Özellikle AKP iktidarının karşı çıktığı konuların yılmaz savunucusu olan yağdanlıkların, Erzurum adını pespaye yapıp, çirkin emelleri doğrultusunda kullanmaları, bu ayıp yetmiyormuş gibi açıklamalarını tiyatro bahçesine çevirdikleri cami bahçelerinde yapmaları dikkatli çevrelerin gözlerinden kaçmamaktadır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kaya, sivil toplum örgütü üyelerinin bir siyasi partiye destek verebileceğini, ancak Erzurum adını keyfi biçimde kullanamayacağını söyledi. Zekai Kaya, “Amacınız gerçekten doğruları kamuoyu ile paylaşmaksa bu şehrin cefalı insanına mikroplu suyu göz göre göre içiren Büyükşehir Belediye Başkanı'na karşı niye diklenmediniz. Derneklerin, cemiyetlerin salonları dururken açıklamalarınızı namazlardan sonra camilerden insanların çıktığı özellikle cuma vakitlerin mabetlerin bahçelerinde yapmanız samimiyetsizliğinizin göstergesi değil midir?” dedi.

Tevfik AKAN/ERZURUM, (DHA)