Siyaset MHP'den Erdoğan'ın reklamı için flaş başvuru
Paylaş
MHP'den Erdoğan'ın reklamı için flaş başvuru

MHP, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni reklam filmini YSK'ya şikayet etti. YSK, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde, AK Parti'nin Türk Bayraklı tanıtım filmini şikayet üzerine durdurmuştu

Parti kurmayları tarafından hazırlanan şikayet dilekçesi bugün YSK'ya iletildi. MHP'nin iddiasına göre Cumhurbaşkanlığı seçim reklamında Cumhurbaşkanlığı forsu kullanılamaz.

Cumhurbaşkanlığı forsunun da Türk Bayrağı konumunda olduğunu öne süren MHP bunun için reklamın yasaklanmasını istiyor.

AK Parti Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son reklam filmi dün akşam tüm televizyon kanallarında aynı anda yayınlanmaya başlamıştı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer19890","19890","201408","19890-167635.jpg","1", "0","Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi reklam filmi");



Reklam filminin ana teması milletin ilk defa Cumhurbaşkanını seçmesi üzerinden kurgulandı. Erdoğan'ın reklam filminde Cumhurbaşkanlığı forsu, halkın temsiliyle özdeşleştirildi.

Forsta bulunan yıldızlar ve güneş Türkiye’nin her bölgesindeki insanlar tarafından taşınarak fors yeniden oluşturuldu ve Cumhurbaşkanlığı makamının sahibinin artık millet olduğu gösterildi.

MHPden Erdoğanın reklamı için flaş başvuru

Cumhurbaşkanlığı seçim filminin son sahnesinde Erdoğan, milletle bir araya gelerek forstaki güneşi teslim aldı, güneşi forstaki yerine kendi elleriyle yerleştirdi.

Erdoğan reklam filminde ayrıca, filmde Sezai Karakoç’un “Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine” şiirinin bir bölümünü seslendirdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI FORSU ANLAMI NEDİR?

Cumhurbaşkanlığı arması altın sarısı renkteki 16 ışınlı güneş ve güneşin çevresindeki 16 yıldızdan oluşmaktadır. Armanın anlamı hakkında iki farklı yorum vardır. İlk yoruma göre armanın ortasında yer alan güneş Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." sözünü destekler nitelikte sonsuzluğu ve Türkiye'yi, 16 yıldız ise tarih boyunca kurulan 16 büyük Türk devletini sembolize etmektedir. Bu görüş resmî makamlarca da kabul görmüştür. Bir diğer yorum ise güneşin etrafındaki 16 yıldızdan 9'unun Eski Türklerin sancaklarında kullandığı 9 tuğu, 7 yıldızın ise Anadolu Türklerinin sancaklarında kullandıkları 7 tuğu temsil ettiğidir.



KAYNAK: İNTERNET HABER

Haberin Devamı