Siyaset MHP'den ilginç tepki: MHP ve CHP sine-i millete dönmeli
Paylaş
MHP'den ilginç tepki: MHP ve CHP sine-i millete dönmeli

MHP'den ilginç tepki: MHP ve CHP sine-i millete dönmeli

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısı’nın Meclis’te engellenememesi halinde MHP ve CHP’nin sine-i millete dönmesi gerektiğini ileri sürdü.

Haberin Devamı

Yeniçeri, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısı’nın kanunlaşmasının, Türkiye’nin fiilen, adı konmamış bir federasyona geçmesi anlamına geleceğini ileri sürdü.

Öncelikle Güneydoğu’nun özerk ve bağımsız, kağıt üzerinde Ankara’ya bağlı bir hale geleceğini savunan Yeniçeri, "Tam bağımsızlık için ise zaman ve fırsat kollanmaya başlanacaktır" dedi.

Söz konusu tasarı ile Türkiye’nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ihtiyaçlarına uygun idari bir yapıya kavuşturulmuş olacağını iddia eden Yeniçeri, AK Parti’li milletvekillerinin tamamına yakının tasarıya karşı olmalarına rağmen, Erdoğan’dan çekindikleri için bunu açıklayamadıklarını öne sürdü.

Tasarının Meclis’te engellenememesi halinde MHP ve CHP’nin sine-i millete dönmesi gerektiğini ileri süren Yeniçeri, "TBMM’de ülkenin bölünmesine giden yolu kapayamayan siyasi muhalefet, Türk milletine gidip, Türk milletiyle birlikte sosyal muhalefete geçmelidir. AKP’ye, Türk milleti üzerinde istediği gibi tasarruf yapacağı bir kadavra olmadığını göstermelidir. Durum hem cidi hem vahimdir." diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeniçeri, "Sine-i millet, grubunuzun mu yoksa sizin görüşünüz mü?" sorusu üzerine, şu yanıtı verdi:

"Gurupta görüş yok ama benim görüşüm Türk milletinin görüşüdür. Bu görüş, her vicdanlı vatanseverin görüşü olmalıdır. Bir tasarı geliyor, ’Biz bu vatanı bölüyoruz’ diyor. Bunun karşısında ya bu tasarıyı engellersiniz ya da burada oturmazsınız. Namusumuz ve şerefimiz üzerine yemin ettik. Yeminin gereğini yerine getiremediğimiz yerde duramayız. AKP’nin vatansever milletvekillerinin de aynı şekilde hareket etmesi gerekir. Ben sine-i millete dönmek istiyorum ama benim dönmem bir anlam ifade etmeyecek. Grup olarak, kitle olarak dönmek gerekiyor. Benim niyetim, ilk önce istifa eden ben olurdum. Ondan sonra 5 kişi istifa edelim. Yine diretirlerse grup olarak çekilelim ve sonra da diğerlerine çağrı yapalım."