Siyaset MHP'den istifa eden başkan DP'ye katıldı
Paylaş
MHP'den istifa eden başkan DP'ye katıldı

Billboardlara astırdığı bayram mesajında Kürtçe kelimeler kullanan MHP'li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı partisi tarafından 'kesin ihraç istemi' ile disiplin kuruluna sevk edilmişti. Bu nedenle MHP'den istifa eden Behçet Saatcı, Demokrat Parti'ye katıldı

Saatcı, Belediye Meclisi üyeleri ile Belediye Meclis Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, istifa ettiği 21 Ekim’den bu yana ülkenin dört bir yanından gelen destek gördüğünü ifade etti. AK Parti, CHP, BBP, DYP, Büyük Türkiye Partisi, Anavatan Partisi, Hak ve Eşitlik Partilerinin yetkili ve üst düzey yöneticilerine, kendisiyle beraber olma istekleri için teşekkür eden Saatcı, "Bizler gibi fanilere gösterilen bu ilgi, bizi şımartmaz, sadece sorumluluklarımızı bir kat daha artırır" dedi. Saatcı, gittikleri yerde kabul görmek, kimseyi gücendirmeden, kırmadan, tabanda ayrıştırmaya yol açmadan, ortak bir noktadan hareket etme kararı aldıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

İnsanları kavga ettirmeye değil, kavga edenleri barıştırmaya gideceklerini anlatan Saatcı, "Arkadaşlarımızla tercihimizi Demokrat Parti’den yana kullandık. İnşallah bundan sonraki siyasi hayatımızı bu çatı altında sürdüreceğiz. Başta Demokrat Parti Genel Başkanı sayın Gültekin Uysal olmak üzere, il ve ilçe yöneticilerine ve Demokrat Parti’nin ilçemizdeki kanaat önderlerine, samimiyetlerinden dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

Başkan Saatcı’nın yanı sıra MHP’den istifa eden iki belediye başkan yardımcısı ile 10 Belediye Meclis üyesi de Demokrat Parti’ye katıldı. Fethiye Belediyesi tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla ilçedeki bilboardlarda Türkçe ve Kürtçe kelimeleri karıştırarak yayımlanan ilan ile Demokratikleşme Paketi’nde bazı harflerin kullanımının serbest bırakılması eleştirilmişti. Bunun üzerine MHP Genel Merkezi tarafından disiplin kuruluna sevk edilen Saatcı, karar açıklanmadan partisinden istifa etmişti.

Haberin Devamı

AA