Siyaset MHP'li Barutçu tek başına yemin etti
Paylaş
MHP'li Barutçu tek başına yemin etti

Kaset skandalı sonrası kendisini aforoz eden MHP'lilerden çekinen İhsan Barutçu, Meclis'e gece yarısı gelip en son yemin eden vekil oldu

Kadınlarla özel görüntülerinin internete yüklenmesinin ardından "istifa et" çağrısına direnince ihraç edilen ancak İstanbul'dan MHP oylarıyla milletvekili seçilen Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu, MHP'lilerin TBMM'deki varlığını olgunlukla karşılayıp alışacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

"Kasetçilerle görüşeceğiz" diyerek hesaplaşma mesajı veren Barutçu, MHP'nin "Genel Kurul Salonu'nda yanımıza oturtmayın" uyarısının anımsatılması üzerine "yere çul atar otururuz ya da çadır kurarız" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "affetmeyeceğim" dediği Barutçu, önceki gece TBMM'deki yemin törenine gelerek son dakika sürprizi yaparken, oldukça heyecanlıydı.

Ak Parti kulisinden girdiği Genel Kurul Salonu'nda kürsüye yönelirken, MHP sıralarına başıyla hafif selam veren Barutçu, heyecandan yanlış okuduğu yemini tekrar etmek zorunda kaldı.

Bahçeli'nin hafif yan dönerek sessizce dinlediği Barutçu, yeminin ardından yine Ak Parti sıralarının arasından geçerek iktidar kulisinden TBMM'yi terketti.

Meclis'e yanında üç yakınıyla gelen Barutçu'ya, eski MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı'nın eşlik etmesi dikkati çekti. Barutçu, gazetecilerin, "Tedirginlik var mıydı" sorusuna espriyle karışık, "Ellerim titriyordu" yanıtını verdi.

"KAOS SÜRECİ İÇİNDEYİZ"

Barutçu, yemine ilişkin olarak, şunları söyledi: "Böyle biraz olağanüstü bir dönem malum. Boykot hadiseleri. Biz de boykotçularla aynı kategoride olmamak için yeminimizi ettik. İnşallah yeni meclisimiz ülkenin problemlerine duyarlı olurlar. İktidar inşallah iddia edildiği gibi ustalığı layık-ı veçhiyle yerine getirir.

Ama çok da umutlu değiliz. Kaos süreci içinde olduğumuz aşikar. Bilhassa öncelikle şu yemin krizinin aşılması lazım. Türkiye'nin buna ihtiyacı var sürekli gerginlikle sürekli kaosla toplum haketmediği bir sürecin içine çekiliyor. Umuyoruz ki iktidarı ana muhalefeti, muhaletiyle ve ben bağımsız milletvekili olarak da buna katkı sağlar, duyarlı davranırız."

"KASETÇİLERLE GÖRÜŞECEĞİZ"

Barutçu, bir gazetecinin, "Bağımsızlık zor burada biraz" sözleri üzerine, "Biz yalnızlığı biliyoruz" dedi. "Gelirken siz de bir mücadele ile geldiniz. Şantajcılara karşı..." sözlerine Barutçu, "Biz 12 Eylül zindanlarının prangalarını parçalaya parçalaya geldik" yanıtını verdi.

Barutçu, "Daha önce 'Kaset şantajcılarına karşı mücadele ediyorum' dediniz" anımsatması üzerine ise "Kaset şantajcıları ile görüşeceğiz" dedi.

Haberin Devamı