Siyaset MHP'li Işık'tan imamlara sitem
Paylaş
MHP'li Işık'tan imamlara sitem

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Hisarcık ilçesinde partisinin seçim bürosu açılışına dua okumak için imamların gelmediğini söyleyerek, "Sizler AKP'nin mi imamı mısınız? Devletin mi imamı mısınız?" dedi

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde MHP seçim bürosu düzenlenen törenle açıldı. Törene MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık ile milletvekili adayları Hüseyin Bali, Önder Kıcıroğlu ve Erol Alpertürk ile çok sayıda kişi katıldı. Milletvekili Alim Işık yaptığı konuşmada, seçim bürosunun açılışında dua okumak için hiç bir imamın gelmemesine tepki gösterdi. Işık şöyle konuştu:

"Bu seçim bürosu sevginin saygının konuşulacağı bir bürodur. Ama bu büronun açılış duası için bu ülkenin hazinesinden maaşını alan hiçbir imam korkusundan gelememiştir. İşte Türkiye, işte Kütahya, işte Hisarcık budur. Bu büronun açılışını yapamayan imamlara buradan sesleniyorum; milletimin hakkı sizlere haram olsun. Sizler AKP'nin mi imamı mısınız? Devletin mi imamı mısınız? Allah aldığınız paralara sizlere huzur içerisinde yedirmesin. Bir partinin seçim bürosunun açılışında dua yapmaktan korkanlar Türkiye'ye hizmet edemezler. Siz Allah'tan mı korkuyorsunuz? AKP'den mi korkuyorsunuz? Ey imam efendiler siz kimin evladısınız? Kime hizmet ediyorsunuz? Bu camilerde okuduğunuz ezanlar ecdadımızın bize hatırasıdır. Milliyetçi Hareket Partisinin değerli mensupları, bu güzel gençler bu ezanlar susmasın diye şehit olmuşlardır. Bugün korktuğunuz partinin temsilcilerinin hiç birisi bu yolda, bu davada şehit vermemiştir. İmam efendiler. Aklınızı başınıza toplayınız."

Hisarcık İlçe Müftülüğü yetkilileri ise, imamların siyasi partilerin düzenledikleri etkinliklere katılma zorunluluklarının bulunmadığını belirtti.

Mustafa AKÇAY/ HİSARCIK,(Kütahya),(DHA)

Haberin Devamı