Siyaset MHP'li vekile danışmanından şok hareket
Paylaş
MHP'li vekile danışmanından şok hareket

Siyasi partilerde aday adaylığı başvuruları devam ederken MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu adaylık sürecinde büyük bir sürpriz yaşadı.

Serdaroğlu’nın 4 yıldır birlikte çalıştığı danışmanı Yüksel Bölük AKP’den aday adayı oldu. Genel seçimlere TBMM bürokratlarının yanısıra bu dönem milletvekilleriyle çalışan danışmanların da ilgisi yoğun oldu. 15 milletvekili danışmanı çeşitli partilerden aday adaylığı için görevlerinden istifa etti.

Haberin Devamı

12 Haziran’da yapılacak genel seçimler için siyasi partilerde aday adaylığı telaşı yaşanıyor. Bu seçimler özellikle AKP’ye yönelik bürokrasinin yoğun ilgisiyle dikkat çekerken aday adaylığı sürecinde en büyük şoku ise MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu yaşadı. Serdaroğlu’nun 4 yıldır birlikte çalıştığı danışmanı Yüksel Bölük aday adaylığı için görevinden istifa etti. Serdaroğlu’nu şaşırtan ise 23’ncü dönem boyunca çalıştığı danışmanının AKP’den aday adaylığı oldu. Bölük Giresun’dan aday adayı oldu.

-ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLARKEN MHP’Yİ ELEŞTİRDİ-

Bölük, Giresun’da aday adaylığını düzenlediği basın toplantısı ile duyururken MHP’yi eleştirmeyi de ihmal etmedi. 1995-1996 yıllarında AK Radyo’nun Ankara Muhabirliğini , 1997-1999 yılları arasında Analitik Araştırma ve Danışmanlık Firmasında Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne’nin asistanlığını yaptığını belirten Bölük, "Mümtaz’er Hoca tarafından yetiştirildim diyebilirim" sözleriyle dikkat çekti. 1999 yılından itibaren 12 yıl boyunca TBMM’de danışmanlık yaptığını da belirten Bölük, CHP ve MHP’yi de eleştirdi. Bölük "CHP ve MHP vaatlerinin yüzde 5’ini gerçekleştirmeye çalışsa ne olur biliyor musunuz? Tek kelimeyle kriz olur. 6 ay geçmeden Kemal Derviş’e ‘gel bizi kurtar’ diye yalvarmaya başlarlar. MHP bu konuda zaten tecrübelidir. Vatandaşlarımız uçuk kaçık vaatlerle seçim kazanacağını zannedenlere sadece gülmektedir ve sandıkta derslerini bir kez daha verecektir" dedi.

Haberin Devamı

-SEÇİME DANIŞMAN İLGİSİ-

MHP’li Serdaroğlu’nun danışmanının yanısıra bu seçimlere TBMM’de görev yapan milletvekili danışmanlarının ilgisi de yoğun oldu. Meclis’te 23’ncü dönem boyunca çeşitli partilere mensup milletvekilleriyle çalışan 15 danışman görevinden istifa ederek yine çeşitli partilerden aday adayı oldu. (