Siyaset MHP'li Vural 20 bin lira tazminat ödeyecek
Paylaş
MHP'li Vural 20 bin lira tazminat ödeyecek

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, 2009 yerel seçimleri öncesinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski EGO ve ASKİ Genel Müdürü İhsan Fincan ile eşi Zehra Fincan'ın mal varlıklarına ilişkin sözleri nedeniyle hakkında açılan davada, 20 bin lira tazminat ödemesine karar verildi.

Fincan ve eşinin, Vural hakkında, Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, gerçek dışı beyanda bulunarak kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle, toplam 100 bin lira istemiyle açtığı tazminat davası karara bağlandı.

Mahkeme, Vural’ın, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, davacılar hakkında, "...ASKİ’de genel müdürlük yapmış bir şahıs ve yakınlarına ait mal emlakı, 38 tane müstakil konut, 28 daire, 36 tane arsa, 19 tane iş yeri vardır... yamyam ortaklığı burada oluşuyor. Ne biçim adalet bu yav... bunları ne zaman edindiniz, nasıl edindiniz, ASKİ Genel Müdürünün şuandaki serveti 60 milyon dolar civarındadır..." şeklinde ibareler kullandığı, ancak bunların doğruluk derecesini araştırmadığına kanaat getirerek, toplam 20 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

Haberin Devamı