Siyaset MHP'li Vural: Başbakan gerçekleri çarpıtıyor
Paylaş
MHP'li Vural: Başbakan gerçekleri çarpıtıyor

MHP'li Vural: Başbakan gerçekleri çarpıtıyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Anayasa değişikliği konusunda Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye yönelik sözlerini eleştirerek, "Anayasa değişikliği için Uzlaşma Komisyonu istememize ve bu komisyona üye bildirmemize rağmen Başbakan, milletin gözünün İçine baka baka gerçekleri çarptırıyor" dedi.

Haberin Devamı

Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın, Bahçeli’nin Anayasa değişikliği ile ilgili sözlerini yanıtlarken, "Meclis Uzlaşma Komisyonuna üye verilmediği" yönünde ifadeler kullandığını anımsattı. Bu durumun gerçekleri yansıtmadığını ifade eden Vural, dönemin TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın Uzlaşma Komisyonu için üye isteyen yazısı ile Genel Başkan Bahçeli’nin bu yazıya verdiği yanıtları gazetecilere gösterdi.

Anayasa değişikliğinin Uzlaşma Komisyonunda yapılması çağrısını hatırlatan Vural, Konya Milletvekili Faruk Bal ile Mersin Milletvekili Behiç Çelik’in de Uzlaşma Komisyonuna üye olarak bildirildiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın "milletin gözünün içine baka baka gerçekleri çarpıttığını" öne süren Vural, Bahçeli’nin çağrısına rağmen konuyu komisyona AK Parti’nin getirmediğini iddia etti. Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarını "tescilli yalan" olarak nitelendiren Vural, "Sayın Başbakan işkembeden atarken biz devlet yönetiyorduk. Başbakan, doğru bilgi versin" diye konuştu.

Haberin Devamı

Vural, en kapsamlı Anayasa değişikliğinin kendi iktidarları döneminde yapıldığını anlatarak, "Sen ne anlarsın? Sen, BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) Eşbaşkanı olarak David Philip’in hazırladığı açılımı millete hazmettirmeye çalışırsın" dedi.

-TÜSİAD’IN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ-

TÜSİAD’ın açıkladığı Anayasa değişikliği önerisi konusunda Başbakan Erdoğan’ın düşüncelerini merak ettiğini ifade eden Vural, "Anayasadan Türk kelimesinin çıkarılmasını isteyen senin Grup Başkanvekilin değil mi? Başka bir dilde eğitim yapılabileceğini söyleyen senin Başbakan Yardımcın değil mi?" diye sordu.

Vural, yakında "Türkiye’nin nasıl bölünmek isteğini ve eyaletlere ayrılma planı yapıldığını" belgeleriyle açıklayacağını söyledi.
"Bu milletin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünden, Türkçe konuşmasından, İstiklal Marşı’ndan Başkentin Ankara olmasında bir sorun mu var?" diye soran Vural, "Başbakan Anayasa değişikliği konusunda dublör kullanıyor. TüSİAD açıklama yapıyor. ’Bitaraf olan bertaraf olur’ sözünden korkan TÜSİAD açıklamayı yapıyor. 2007 yılında Prof. Dr. Ergun Özbudun’a hazırlattığın Anayasaya niye sahip çıkmadın? TÜSİAD da sonradan açıklama yapıyor. Peki o zaman açıklandığında kurumsal kimliğini niye veriyorsun? Herkes haddini bilsin, Jim Boyner de bilsin. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü, Başbakan’ın başkanlık hevesinden daha önemlidir" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

-YETKİ TASARISI-

MHP Grup Başkanvekili Vural, Hükümetin seçim kararı alındıktan sonra Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi için Meclise tasarı göndermesini de eleştirdi. Tasarıyı "yetki gasbı, demokrasiye vurulmuş darbe, millet iradesine saygısızlık, egemenliğin gasbı" sözleriyle eleştiren Vural, tayinden emekliliğe kadar geniş yetkiler içeren bu tasarının Mecliste kabul edilmemesini istedi.

-ASKERLİK TARTIŞMALARI-

CHP’nin askerlikle ilgili açıklamalarını, "asker üzerinden siyaset" olarak değerlendiren Vural, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "askerlik öldürme sanatı" şeklindeki sözlerini "talihsizlik" diye niteledi. Vural, vatandaşların askerliği, "öldürme sanatı" diye değil, "vatan borcu" şeklinde gördüğünü ifade etti.

Haberin Devamı

-BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN IRAK ZİYARETİ-

Başbakan Erdoğan’ın Irak ziyareti kapsamında Erbil kentine gitmesini eleştiren Vural, "BOP Eşbaşkanı olarak Kürdistan’a resmiyet kazandırma ve seçimlerde işbirliği yapma gezisidir" iddiasında bulundu. Erdoğan’ın, "Irak’ın Kuzeyinde merkezi hükümetin egemenliği bulunmadığı" şeklindeki sözlerini bilgisayardan gazetecilere izleten Vural, "Irak hükümetinin egemenliği yoksa başka bir devletin egemenliği mi var? Oraya mı gidiyorsun?" sorusunu yöneltti.

-İDAM CEZASI-

Bir gazetecinin idam cezasının yeniden getirilmesi yönündeki kampanyalar ile AK Parti milletvekillerinin bu yöndeki sözlerini hatırlatması üzerine Vural, "AKP milletvekilleri getirsinler öneriyi. Hodri meydan" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın "toplumun, ailelerin nereye gittiğine" bakmasını isteyen Vural, milletin ortak değerlerinin yozlaştırıldığını savundu. Son yıllarda suç ortamının arttığını, adeta cinnet haline gelindiğini gözlemlediklerini anlatan Vural, "milletin değerlerini, tarihini, kimliğini tartışmanın" böylesi sonuçlara yol açabileceğini uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Suçla mücadele için atılacak adımlarda toplumun yanında yer alacaklarını ifade eden Vural, "Bu konu (idam cezası) Mecliste ele alınırsa elbette değerlendiririz. Biz tercihimizi, milletin değerlerinden yana koyarız. Sayın Burhan Kuzu, açıklamasında ’kişisel olarak’ diyor. Ne demek kişisel? İmzala, sun Meclis Başkanlığına..." diye konuştu.

Vural, 21 Haziran 2010 tarihinde Genel Başkan Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunduğu 17 sayfalık metin içerisinde de terörle ve suçla mücadelede ölüm cezasının getirilmesinin uygun olacağı önerisinin yer aldığını söyledi.

-"BASILMAMIŞ KİTAP..."-

Vural, gazeteci Ahmet Şık’ın basılmamış kitabının mahkeme kararıyla imha edilmesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine bazı gazetecilerin adını sayarak, "aklınızdan not almak yazı yazmak geçiyor" diye espri yaptı.

Gazetecilere, "RTE, tescilli marka ya. RTE, bundan sonra yazmayı düşündüğünüz için beyninizi de alabilir. Düşünmek suç. Tasavvur etmek suç. Kopenhag kriterleri, ileri demokrasi nerede?" diye seslendi.

Başbakan Erdoğan’ın kullandığı "her ülkenin kendine has şartları var" ifadesinin 28 Şubat ve 12 Eylül dönemlerinde de kullanıldığını ifade eden Vural, "Evren Paşa, Recep Paşa... Al birini vur ötekine" dedi.

BDP’nin uyguladığı "sivil itaatsizlik" konusundaki soruyu da yanıtlayan Vural, bu konuda hükümetin aciz kaldığını, eylemlerin de sivil otoriteyi zaafa uğratarak, kendi otoritelerini kurmayı amaçladıklarını söyledi. Vural, "Sivil itaatsizlik, açılımın altyapısını hazırlamaktadır" ifadesini kullandı.