Siyaset MHP'li Vural'dan Erdoğan'a sert yanıt
Paylaş
MHP'li Vural'dan Erdoğan'a sert yanıt

MHP'li Vural'dan Erdoğan'a sert yanıt

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bugün geldiğimiz noktada; AKP, PKK, BDP troykasının Türkiye’yi düşürdüğü bu nokta, kan üzerinden açılım pazarlaması yapmaktır" dedi.

Haberin Devamı

Vural, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadeniz gezisinde yaptığı konuşmalara cevap verdi.

Erdoğan’ın "hezeyan dolu" konuşmaları ve yalan beyanlarla milleti aldatmaya devam ettiğini öne süren Vural, "Artık mızrak çuvala sığmıyor" dedi.
Başbakan Erdoğan’ın "dünyadan haberi olmadığını" iddia eden Vural, 2002’de terör sıfırlanmışken, 2007’de 146, 2008’de 171 şehit verildiğini anlattı.
Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Haberi yok ki Türkiye’den. MHP, İmralı, terör örgütü. ’Karşımıza dikilenler bunlar’ diyecek kadar gaflet içerisindedir. Senin haddine mi MHP’yi terör örgütüyle yan yana göstermek? Sen kendine bak. Terörle mücadeleye siyasi çözüm arayan sensin, açılım safsatası oluşturan sensin, teröristler için gözyaşı döken sensin. Bunları yapan kendisi değilmiş gibi utanmadan, sıkılmadan MHP’yi terör örgütüyle aynı safta gösterecek kadar gözünü kan bürümüş bir Başbakanın millete hayrı yoktur."

Haberin Devamı

Sen değil misin PKK’yı aklayıp, Kürtçe konuşan vatandaşlarımızı sorun haline dönüştüren? Şimdi kalkmış Neron gibi ülkeyi yaktıktan sonra MHP’yi terör örgütüyle yan yana gösteriyorsun."

Vural, Erdoğan’ın yanlış politikaları sonucunda terörün arttığını iddia ederek, "Terörü azdıran bir Başbakan olarak tarihe geçecektir" dedi.

"RUH İKİZİDİR"

Oktay Vural, "Bugün geldiğimiz noktada AKP, PKK, BDP troykasının Türkiye’yi düşürdüğü bu nokta, kan üzerinden açılım pazarlaması yapmaktır. Silah atarak, amaçlarına ulaşmak isteyen bir zihniyetle, ’bu kan akmasın’ diyerek terörün siyasal amaçlarına ulaşmasını temin etmek isteyen açılım, ruh ikizidir" diye konuştu.

Erdoğan’ın şehit cenazelerini istismar ettiğini ve milletin bu cenazelere gitmekten rahatsızlık duyduğunu ileri süren Vural, şunları kaydetti:
"Senin için şehitlik ’kelle’, bize ve dine göre ise ’şehitler ölmez’... Millet, toplumsal mücadelede ’ben de varım’ diyerek, şehit cenazelerine katılıyor. Bir de kalkmış utanmadan, sıkılmadan edep, adap diyor. Sen kimsin ki millete edep, adap öğreteceksin? Milletimizin abdesti şüpheli değil ki namazı şüpheli olsun. Ama Başbakan’ın abdesti, niyeti şüpheli olduğu için bu cenazelere katılmaktan rahatsız oluyor. Allah’a şükür, bizim abdestimizden şüphemiz yok. Milletin o cenazelere katılması bir duadır. Sayın Başbakan bu duaya katılmıyor. ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, bu bir duadır. Bütün insanlar, bu duayı orada yapıyor, kararlılığını ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

Başbakan, şehit cenazelerinden rahatsız ama İsrail’e teslim ettiği insanların kanı üzerinden siyaset yapıyor, bunun üzerinden politika üretiyor. Başbakan, millete istismarcı diyor, istismarcı olarak aynaya sen bak. İstismar, yüzünden, paçandan akıyor, paçandan döküldü artık. Sen, BOP’un eş başkanı değil misin? ABD’nin ve BOP’un jandarması olarak o projeleri uygulayan, taşeronsun, kuklasın."

"MAHKEME KARARLARINI YOK SAYMAK ANARŞİST YAKLAŞIMLARDIR"

Vural, "Anayasa Mahkemesi kararlarının yok sayılmasının mümkün olup olmadığına" ilişkin soruya, "Türkiye, bir hukuk devletidir. Hukuk devletlerinde, mahkemelerin verdiği kararları yok saymak ancak anarşist yaklaşımlardır. O zaman birileri de kalkıp, ’Meclisin verdiği kararı yok sayın’ der. Bu darbeci bir zihniyetin yansımasıdır. İşte sivil dikta dediğimiz budur. Türkiye, hukuk devletine güvenmelidir. Siyaseten eleştiriler ayrıdır ama sivil itaatsizlik demek suretiyle hukuk düzenine karşı çıkan bir yaklaşımı benimseyemeyiz" karşılığını verdi.

Haberin Devamı