Siyaset MHP'li Vural'dan Erdoğan'a vagon tepkisi
Paylaş
MHP'li Vural'dan Erdoğan'a vagon tepkisi

MHP'li Vural'dan Erdoğan'a vagon tepkisi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "MHP, CHP’nin vagonu" diyen Başbakan Erdoğan’a tepki göstererek "Sen kimin vagonusun, İmralı’nın mı PKK’nın m?" diye konuştu. Vural anayasa değişikliğinin önümüzdeki dönemde yapılacak bir anayasa değişikliği konusundaki uzlaşmayı mayınladığını savunarak "AKP 12 Eylül Anayasasını mukaddes hale getirmek istemektedir. Millet, 12 Eylül’de bir ihtar verecek, AKP’nin kulağını çekecektir" diye konuştu.

Haberin Devamı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basınla sohbet toplantısında, Türkiye’nin kritik bir sürece doğru adım adım yaklaştığını söyledi. AKP’nin kendisine oy veren insanlara ihanet ettiğini ve bu ihanetin bedelini biri referandum diğeri seçim sandığı olmak üzere iki taksitte ödeyeceğini kaydeden Vural, AKP’yi anayasa değişikliğini bile gerilim politikası için kullanmakla suçladı.

-AYDIN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEKİ MEMURLAR MİTİNGE KATILSIN DİYE ANONS YAPILDI-

AKP’nin acımasızca referandum kampanyası yürüttüğünü, devlet görevlilerinin miting meydanlarına çağrıldığını belirten Vural, Başbakan’ın Aydın mitingi için İl Sağlık Müdürlüğü’nde memurlara yönelik yapılan mitinge katılmaları çağrısını da cep telefonundan dinletti. Vural "Bu sandık, bu oy namus haline gelmiştir. İnsanlar AKP’ye bunların bedelini ödetecektir" dedi. AKP’yi seçim vaatlerini unutmakla da suçlayan Oktay Vural, bu vaatler arasında yeni bir Anayasanın en geniş toplumsal uzlaşma ile hazırlanması olduğunu ancak 12 Eylül’de referanduma sunulacak değişikliğin AKP mutfağında hazırlandığını söyledi. Vural "Bu anayasa değişikliği bir tezgahtır, oyundur, AKP’yi er meydanından kaçırmak için oynanan bir oyundur. Başbakan mertçe siyaset yapmıyor. Yandaş ve candaş medyayla ve miting meydanlarında bindirilmiş kıtalarla yapıyor. Bu anayasa değişikliği ileride yapılacak anayasa değişikliği konusunda uzlaşmayı mayınlamıştır. AKP 12 Eylül anayasasını mukaddes hale getirmek istemektedir" diye konuştu.

Haberin Devamı

-"SEN KİMİN VAGONUNA GİRDİN"-

Başbakan Erdoğan’ın miting meydanlarında söylediği yalanlarla gerçekleri saptırdığını ve "MHP, CHP’nin vagonu" dediğini kaydeden Vural, "Sen kimin vagonusun ona bak. Millet seni baş olasın diye seçti sen gittin BOP’un eşbaşkanı oldun. Gittin Obama’nın vagonuna girdin. Ermeni protokollerini tıpış tıpış imzaladın. Kıbrıs’ta gittin Annan’ın vagonuna girdin. Habur’da PKK paçavraları altında şehit kemiklerini sızlattın. Kimin vagonusun İmralı’nın mı PKK’nın mı" diye konuştu.

-"BAŞÖRTÜSÜ SORUNUNU İSTİSMAR EDİYOR"-

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın başörtüsü sorununu yeniden istismar konusu yaptığını belirten Vural, "Velev ki demişti, gösterdik kendisine yol haritasını" dedi. AKP ile MHP arasında imzalanan üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasıyla ilgili ıslak imzalı protokolü de gösteren Vural "Başbakan bu konuda sürekli 411 milletvekilinin iradesine atıfta bulunuyor. Buna atıfta bulunuyorsun da bu mutabakatın altındaki imzalara neden atıfta bulunmuyorsun? Başörtüsünü referandum aracı yaparak bundan medet umuyorsun. Islak imzalı protokol burada. Niye ek 17’ci maddenin geçmesi için adım atmadınız. Çünkü Anayasa Mahkemesi’nde bunun iptal edilmesini istediniz" dedi.

-"YÜCE DİVAN RÜYASINA GİRİYOR"-

Siyasette üslup tartışmalarına da değinen Vural, siyasette üslubun seviye kaybına uğradığını, Başbakan’ın nasıl hitap edeceğinin bilinmediğini belirterek "Cam ekrandan kaydığı zaman üslup da kayıyor" dedi. Başbakan’ın "Bay Kemal" den sonra "Bay Bahçeli" dediğini de belirten Vural "Başbakan Bay Kemal, Bay Bahçeli diyor. Sanırım kafiyeli olsun diye böyle diyor.’Bir daha Bahçeli’nin adını ağzıma almam’ demişti. İşte böyle aldırırlar. ‘Seni Yüce Divan’a göndereceğim’ deyince aklından çıkaramıyor tabii. Yüce Divan rüyasına girdiği için böyle yapıyor" dedi.

Haberin Devamı

-"O ZAMAN ARINÇ HAYIR OYU VERDİ"-

Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bugün bir özel televizyon kanalındaki röportajında söylediği sözlere de yanıt verdi. Arınç’ın, MHP’ye katılan Ankara Milletvekili Zekai Özcan’ın anayasa değişikliğine evet oyu kullandığını söylediğini ifade eden Vural "Demek ki, AKP milletvekillerine baskı uygulamıştır, AKP’de sorgu odası var. Bize gelen hayırlar nereden, belki Arınç vermiştir. MHP olarak 69 milletvekilimiz vardı ancak hayırlar 70 ve üzerinde çıktık. Kim verdi merak ediyoruz. Arınç, milletvekili için evet verdi diyorsa kendi hayır verdi muhtemelen" dedi. Vural, Arınç’ın demokratik özerklikle ilgili sözlerine de tepki göstererek "Özerklik zor biraz diyor ama olmaz demiyor. Yakında yürüttükleri pis pazarlıkları, Başbakan kimlerle ruh ikizidir, kimin vagonundadır, deşifre edeceğiz. İfşaatlar başladı" diye konuştu.

Haberin Devamı

-"AÇILIŞLAR NASIL FİNANSE EDİLİYOR?"-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, 200-250 bin civarında memurun atamaları nedeniyle 12 Eylül’de oy kullanamayacaklarının hatırlatılması üzerine bunun demokrasi ayıbı olduğunu söyledi. Vural, bir gazetecinin, "Konuşmanızda ’işadamları ve müteahhitlerden para istendi’ dediniz. Biraz açar mısınız?" sorusu üzerine, "Açılışlar nasıl finanse ediliyor? AKP’nin cebinden para çıkıyor mu acaba? Yoksa Aydın’da 10 bin şemsiye yaptırıldı mı? ‘500 otobüs gönderin’ dendi mi? Bütün bunlar açılış töreniyle ilgili masraflar adı altında tahsil edilmekte. Bu şekilde düzenlenen organizasyonlara adam taşıyarak Sayın Başbakan’a görüntü verdirmek istenilmektedir. Bunlarla ilgili birçok yerde tespitlerimiz vardır" diye konuştu.

-"KIŞIN BUZDOLABI DAĞITIRSANIZ YAZIN DA KÖMÜR DAĞITIRSINIZ"-

Vural Gaziantep’teki kömür dağıtımının sorulması üzerine de "Bence çok mantıklı. Kışın buzdolabı dağıtırsanız, yazın da kömür dağıtırsınız. Çok tutarlı. Seçmen iradesini çarpıtmak için kullanılan yöntemlerdir. Önceden programınızı ilan edin. ’O program çerçevesinde dağıtılıyor’ deyin. AKP devletin tüm imkanlarını kullanıyor. Valiler ve kaymakamlar parti görevlisi olarak kullanılıyor. Milleti zahiresiz, pirinçsiz, buğdaysız bıraktılar; şimdi ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar. Mali Kural ile ilgili hususun, 2012 yılına sarkması, seçim ekonomisine yönelik iradenin tezahürü olabilir. Parayla, devletin bürokratıyla, helikopterle, makam uçaklarıyla topyekün. Aynen BAAS rejimindeki Saddam anlayışıyla yönetilen bir Türkiye’de seçimleri yapıyoruz" diye konuştu.

-"MİLLET İHTAR VERMELİ, KULAĞINI ÇEKMELİ"-

Vural, referandum sonucuna ilişkin tahmininin sorulması üzerine de "Millet içerisinde kin ve düşmanlığın sona erdirilmesinin yollarından biri bu anayasa değişikliğine ‘hayır’ demektir. Umut ederim milletimiz bu gücü kullanmalıdır. Bir ihtar vermelidir, kulağını çekmelidir" dedi.

-"YANLIŞLIKLA OLDU"-

Vural, basın toplantısı sırasında gazetecilere gösterdiği, AKP ile MHP arasındaki başörtüsü sorununun çözümüne yönelik protokolün yırtık olduğu ve bantla yapıştırıldığının hatırlatılması üzerine "Yanlışlıkla oldu. Bazı teknik düzenlemeler yapıldı da ondan oldu" diye karşılık verdi.