Siyaset MHP'liler Ani harabelerinde Cuma namazı kılacak
Paylaş
MHP'liler Ani harabelerinde Cuma namazı kılacak

MHP'liler Ani harabelerinde Cuma namazı kılacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 40 kadar il başkanıyla 1 Ekim günü Türkiye- Ermenistan sınırındaki Ani harabelerinde Cuma namazı kılacağını belirten MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, “Fetih noktasının başlangıcı Kars olması ve tarihi misyonu nedeniyle Ani’de cuma namazı kılacağız” dedi.

Haberin Devamı

MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 25 Eylül’de yapılan MHP İl Başkanları toplantısında Ani harabelerinde Cuma namazı kılma kararı aldıklarını söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 40’a yakın il başkanının 1 Ekim Cuma günü Ani harabelerindeki Büyük Katedralde (Fethiye Camii) Cuma namazı kılacaklarını anlatan Aktaş, konuyla ilgili olarak Kars Valiliği, İl Müftülüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvurduklarını bildirdi.

Oktay Aktaş, “Kars’a geliş sebebi, 1064 yılında Anadolu’nun fethedilmesi sırasında Sultan Alpaslan 20 Ağustos günü Büyük Katedraldeki haçı indirerek ilk cuma namazını kılmıştır. Genel Başkanımızın burada cuma namazını kılmasını dünyaya ve Türkiye’ye yeni bir mesaj olarak algılıyoruz. Cuma hutbesi, ses düzeni, halıfleks serilmesi gibi sorunları giderip cuma namazının şartlarını yerine getireceğiz. Suyu araçlarla taşıyacağız. İmam ve müezzinimiz de var. Cuma namazı kılacağız. Cuma hutbesinde de özellikle İslam dini, Türk kültürü ve fetih üzerine konular ele alınacaktır. Sadece Türk Bayrağı dağıtacağız. Katılanlara orada bulgurlu etli pilav ikram edeceğiz. Bahçeli, aynı gün saat 18.00’de Spor Salonu’nda önemli bir konuşma yapacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mukadder YARDIMCIEL/ KARS,(DHA)