Bilim - Teknoloji Microsoft, Android'i sevdi!
Paylaş
Microsoft, Android'i sevdi!

Microsoft'un Android'in "içine işleme" planının son halkası: İşte Picturesque!

Microsoft Garage'ın farklı platformlara açılmasının ardından Torque, Notes ve Next, Journeys gibi bazı uygulamaların Google'ın Android platformuna sunulduğunu görmüştük. Şimdi ise Microsoft, Android için ikinci bir kilit ekranı daha yayınladı. Uygulamanın Türkiye'de henüz indirilebilir durumda olmadığını baştan söyleyelim.

Picturesque adındaki yeni kilit ekranı, Bing.com'un her gün yenilediği duvar kağıtlarından faydalanıyor. Uygulama, kilit ekranınızdaki görüntüyü her gün Bing görsellerinden faydalanarak değiştiriyor. Sadece günün duvar kağıdıyla kısıtlı değilsiniz; isterseniz önceki 6 günün duvar kağıdından birini seçebiliyorsunuz.

Uygulama, kilit ekranı üzerinden Bing aramaları yapmanıza da izin veriyor. Wi-Fi, Bluetooth, ses ve parlaklık gibi hızlı ayarlara kilit ekranı üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Son olarak kilit ekranında yeni mesajlar, cevapsız çağrılar, haber ve yerel hava durumu güncellemelerini de görebiliyorsunuz.

Uygulama Google Play üzerinden indirmeye sunulsa da, göründüğü kadarıyla henüz Türkiye'ye sunulmuyor; bu yüzden onu denemek konusunda kararlıysanız, internet üzerinden APK dosyasını bulmanız gerekiyor.