Bilim - Teknoloji Microsoft binlerce kişiyi işten çıkarıyor
Paylaş
Microsoft binlerce kişiyi işten çıkarıyor

Microsoft organizasyon yapısını değiştirme kararı aldı. Bu karar sonucunda özellikle satış operasyonlarında çalışan binlerce kişi işten çıkarılacak

Microsoft global satış ekibinin yüzde 10'unu işten çıkartıyor. Dünya genelinde b121 bin 567 çalışanı olan Microsoft'un satış operasyonlarında 50 bin kişi çalışıyor, bu da 5 bin kişinin işsiz kalabileceği anlamına geliyor.

ORGANİZASYON YAPISINI DEĞİŞTİRİYOR


İşten çıkarmaların sebebi ise şirketin organizasyon yapısını değiştirmesinden kaynaklanıyor. Özellikle satış operasyonlarında gerçekleşen işten çıkarmaların bu operasyona yakın çalışan finans ve hukuk gibi departmanları da etkileyeceği belirtiliyor.

Satış ekibinin yeniden yapılanması, şirketin satış organizasyonundan sorumlu Genel Sekreter Kevin Turner'ın ayrılmasından yaklaşık bir yıl sonra gerçekleşirken, yeniden yapılandırma CEO Satya Nadella'nın hızla büyüyen Azure ve Office 365 gibi bulut bilişim hizmetlerini daha iyi desteklemek için Microsoft'un satış yapma biçimini değiştirme çabasını temsil ediyor.

Microsoft'un mali yılı, her yıl 30 Haziran'da sona eriyor ve şirket geleneksel olarak yeniden yapılanma ve işten çıkarmaları Temmuz ayının başında duyuruyor.

Şirket, etkilenen çalışanlara ne tür bir kıdem tazminatı teklif edeceğini veya yeniden yapılanmanın finansal etkisinin nasıl olacağını açıklamadı.

Perşembe günkü kapanışa göre Microsoft hisseleri 58 cent gerileyerek 68 dolardan işlem gördü. Cuma günkü açılışta ise hisse tekrar yükselişe geçti ve 69.26 dolara çıktı.
(Kaynak: Fortuneturkey.com)

Haberin Devamı