Bilim - Teknoloji Microsoft Ceplere Gözünü Dikti
Paylaş
Microsoft Ceplere Gözünü Dikti

Yazılım devi Microsoft yeni mobil işletim sistemi Windows Phone 7 için şaşırtıcı pazarlama stratejileri uyguluyor. İşte onlardan biri.

Microsoft'un hüsran olarak nitelenen Kin One ve Kin Two projesinin ardından tüm gözler yeni piyasaya sürülecek olan Windows Phone 7'li akıllı telefonlara çevrilmiş durumda. Pazar payını ciddi manada kaybeden dahası eskiye nazaran çok daha sert savaşların yaşandığı bir ortama girecek olan Windows Phone 7 adına Microsoft'un uyguladığı yayılım stratejileri de bir hayli ilginç. Bedavaya Windows Phone 7'li Telefon Firma tüm çalışanlarına Windows Phone 7'li akıllı telefonlar dağıtmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Sizlerin de tahmin edeceği gibi Kin serisi cihazlardan oluşacak olan hediyelerin tek amacı çalışanları mutlu etmek değil elbette. Ya da biraz daha derin bir mantıkla Windows Phone 7'nin kullanımını yaygınlaştırmak da değil. Firmanın asıl amacı mobil yazılımlar. Microsoft çalışanlarına Windows Phone 7'li telefonlar dağıtarak onları mobil yazılımlar geliştirmeye teşvik etmeyi amaçlıyor. Böylece hem Windows Phone 7'nin yaygınlaşmasından önce alt yapı kısmen oturmuş olacak hem de pazar bir miktar tecrübe sahibi olmuş olacak. Firmanın bu planları ne kadar tutar bilinmez ancak Microsoft'un mobil dünyada etkin olabilmek adına bu yaptıklarından çok daha fazlasını yapmak zorunda olduğu aşikâr... Daha fazlası için ShiftDelete.Net adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı