Bilim - Teknoloji Microsoft Groove Music Pass kepenk kapatma kararı aldı
Paylaş
Microsoft Groove Music Pass kepenk kapatma kararı aldı

Microsoft Groove Music Pass veda ediyor. Tüm kayıtlı parçalar ve listeler Spotify platformuna aktarılacak

Günümüzde birçok kullanıcı müzik deneyimini çevrimiçi müzik servislerini kullanarak yaşamayı tercih ediyor. Microsoft ise Microsoft Groove Music Pass deneyimini pazara sokarak bu konuda söz sahibi olmak istemiş ama oldukça başarısız sonuçlar almıştı.

İlk zamanlarda Zune Music Pass adıyla hizmet veren çevrimiçi müzik sistemi daha sonra Xbox Music Pass adı altında kullanıcıların hizmetine sunulmuştu.

İÇERİKLER SPOTIFY PLATFORMUNA TAŞINACAK


2015 yılında da son haline büründü. Bu durumda en büyük pay ise telif hakları konusunda oluşan maliyet tablosu olarak gösterilebilir. Son gelen bilgilere göre firma abonelerin kayıtlı içeriklerini Spotify platformuna taşıyarak sisteme son vereceğini söyledi. Şirket sistemi Windows 10 içine dahil etmesine karşın oldukça başarısız olmuştu.

ABONELİĞİ BULUNANLAR ÜCRET İADE KAPSAMINA ALINACAK


Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre 31 Aralık 2017 tarihinde hizmet sistemi iptal edilmiş olacak. Bu tarihten itibaren devam eden aboneliği bulunan kullanıcılar ücret iade kapsamına alınacak. Bunun yanında isteğe bağlı olmak kaydıyla tüm parça ve listeler de Spotify içine aktarılacak. Spotify ise bu kullanıcılar için iki ay ücretsiz deneme aboneliği hizmetini aktif hale getirecek. Bu aktarımı gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar 31 Ocak 2018 tarihine kadar işlemlerini yapabilir.

Haberin Devamı