Yaşam Microsoft XP kullanıcıları dikkat!

Microsoft XP kullanıcıları dikkat!

Paylaş
Microsoft XP kullanıcıları dikkat!

Windows Server 2000, Windows 2000 Professional ve Windows XP Service Pack 2 işletim sistemlerini kullananlara verilen destek 1 Temmuz 2010 itibarıyla sona eriyor

Microsoft, kullanım süresi 1 Mart'ta dolan Windows 7 RC’yi kullananları uyardı. Windows 7 RC ile çalışan bilgisayarlar 1 Mart'tan itibaren artık 2 saatte bir sistemi yeniden başlatacak.

Microsoft, Windows 7 RC kullanıcılarının sıkıntı yaşamaması için tam sürüm işletim sistemine geçmelerini öneriyor. Öte yandan Microsoft'un bazı eski işletim sistemi sürümleri için kullanıcılara tanınan yasal destek süreleri de zaman aşımına uğruyor:

Windows Server 2000, Windows 2000 Professional ve Windows XP Service Pack 2 işletim sistemlerini kullananlara verilen destek ise Temmuz 2010 itibarıyla sona erecek.

Bu tarihten itibaren söz konusu işletim sistemleri için güncellemeler ve güvenlik yamaları gibi destekler kesilmiş olacak. Buna karşılık Microsoft tarihinin en uzun süre desteklenen işletim sistemi olan Windows XP SP 2 kullanıcılarının Windows XP Service Pack 3;e yükseltmeleri durumunda kendilerine tanınan destek süresi 2014 yılına uzatılabilecek.

Haberin Devamı