Yaşam Microsoft'a 'dahili bellek' davası

Microsoft'a 'dahili bellek' davası

Paylaş
Microsoft'a 'dahili bellek' davası

Microsoft'un Windows 8 işletim sistemiyle teknoloji dünyasına sunduğu ilk tablet bilgisayarı olan Surface, yazılım devinin dava edilmesine neden oldu. ABD'li bir müşteri, dahili belleği 32 GB olarak belirtilen cihazı satın aldıktan sonra bu miktarın 16 GB olduğunu anlamasının ardından, ürün reklamının yanıltıcı olduğu suçlamasıyla mahkemeye başvurdu

Microsoft, tablet bilgisayar piyasına sunduğu iddialı ürünü Surface nedeniyle beklenmedik bir darbe alabilir. California eyaletinde yaşayan avukat Andrew Sokolowski, reklamında dahili belleği 32 GB olarak tanıtılan Surface’ı satın aldıktan sonra, cihazın sadece 16 GB belleğe sahip olduğunu fark edince, tepkisini mahkemeye giderek gösterdi.

Dava, ABD medyasında büyük yankı uyandırdı. Bunun sebebi, Sokolowski’nin iddiasının doğru olması. ABD’li birçok tenoloji sitesi ve basın organı, geçtiğimiz ay sonunda bu ülkede piyasaya sürülen cihazın reklamında dahili belleğinin 32 GB olarak belirtildiğini doğruladı.

Ancak CNET yazar Dara Kerr’in dikkat ettiği gibi, Sokolowski’nin tepkisinin nedeni reklamda yalan söylenmesi değil, reklamın kullanıcıları yeterince bilgilendirmemesinden kaynaklanıyor. Surface, Word, Excel ve Windows RT gibi birçok Microsoft yazılımı standart olarak yüklenmiş bir şekilde sunuluyor. Bu da, 32 GB belleğe sahip cihazda geriye 16 GB’lık bir alan bırakıyor. Tabletin 64 GB’lık modelinde ise boş kullanım alanı aslında 46 GB.

Haberin Devamı

NTVMSNBC