Bilim - Teknoloji Microsoft'tan Çin operasyonu!
Paylaş
Microsoft'tan Çin operasyonu!

Microsoft, Nokia'yı satın aldığı günden beri yaptığını bir kez daha yapıyor. Bu kez hedefte Çin var!

Nokia'nın Microsoft tarafından satın alınmasının ardından, Microsoft'ta yavaş bir şekilde, ama önemli miktarlarda işten çıkartmalar yaşanmıştı. Ne yazık ki Microsoft, bir kez daha iş gücünü azaltacak gibi gözüküyor ve bu sefer kurban, Çin'de yer alan iki fabrika olacak.

Microsoft, yeni işten çıkartma kararı hakkında henüz resmi bir açıklama yapmış olmasa da, MarketWatch'un söylediğine göre 9.000 kişilik bir iş gücü azaltması gerçekleştirilecek. Bu işten çıkartmalar, Pekin ve Dongguan'ın yakınındaki fabrikalarda gerçekleşecek. İsmi açıklanmayan bir Microsoft Çin yöneticisinin söylediğine göre, Mart ayında fabrikalar kapatılacak ve üretim Vietnam'a taşınacak. Bu durum, aynı zamanda Çin ekonomisi için, küçük de olsa bir darbe anlamına gelebilir.

Her ne kadar işten çıkartma hassas bir konu olsa da, Microsoft, en başından 18.000 kişiyi işten çıkartmak zorunda kalacağını belirtmişti. Nokia anlaşması ile beraber fazladan 25.000 çalışana ev sahibi yapmak zorunda kalınması, bu durumun büyük bir sürpriz olmadığını gösteriyor. İlk işten çıkartmalar bütün alanlara yayılmışken, sonradan gelen işten çıkartmaların Nokia alanında yoğunlaştığı dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Geçmişe yolculuk - Nokia'nın kilometre taşları

Kaynak: CHIP Online