Bilim - Teknoloji Microsoft'tan çok iyi haber!
Paylaş
Microsoft'tan çok iyi haber!

Microsoft cephesinden gelen bu haber, dev şirketin doğru yolda olduğunu kanıtlıyor!

Microsoft'un son çeyrek için açıkladığı finansal raporları, şirketin hisse senetlerini yeniden yükseliş trendine soktuğu gibi, yatırımcıların şirkete olan güvenini de tazeledi. Steve Ballmer'ın da vurguladığı gibi, artık bir "cihaz" üreticisi konumuna yükselen Microsoft'ta rakamlar da bunu doğruluyor.

Haberin Devamı

Pek çok kalemde önemli yükseliş trendi yakalayan Microsoft, üçüncü çeyrekte cihaz gelirlerini yüzde 17 arttırarak 5.24 milyar dolara çıkardı. Microsoft'un Surface tabletlerinden elde ettiği gelir de 400 milyon dolara yükseldi. Ancak Microsoft Surface'den gelir beklentisini sadece satış olarak kısıtlamıyor. Surface kullanıcılarının satın alacağı uygulamalar, abonelik ücretleri, reklam gelirleri gibi kalemler, Microsoft'a uzun vadede önemli kazanç sağlayacak.

Ayrıca yılın son çeyreğinin elektronik cihaz satışlarının yükseldiği bir dönem olduğunu dikkate alırsak, dördüncü çeyrekte Surface satışlarının daha da artması bekleniyor. Microsoft bunun bilincinde olarak yeni Surface tabletlerini de tanıtmış durumda.

Haberin Devamı

Microsfot'un şu anda en çok para kazandığı alan olan kurumsal yazılımlar geliri de yüzde 7 artarak 9.59 milyar dolara yükseldi. Ayrıca bulut bilişim hizmetlerini de bu alana katarsak, toplam geliri yüzde 10 artışla 11.2 milyar dolara ulaşıyor.

Microsoft'un tüketici elektroniği alanına hitap eden yazılımlarından, yani Windows ve Windows Phone işletim sisteminden elde ettiği gelirde ise yüzde 7'lik düşüş var. Ancak satış hacmi hala 4.34 milyar dolar. Ayrıca Windows 8.1 güncellemesinin dördüncü çeyrekte Windows satışlarını patlatması bekleniyor.

Tüm bu gelişmelerin ardından yatırımcıların tekrar güvenini kazanan Microsoft'un borsadaki değeri, hisse başına 1.88 dolar artışla 35.60 dolara yükseldi. Yükselişin daha da süreceği tahmin ediliyor...

Resimlerle: Microsoft tarihinden 14 donanım

Kaynak: CHIP Online