Bilim - Teknoloji Microsoft'un Android inadı!
Paylaş
Microsoft'un Android inadı!

Microsoft'un Android uygulamalarını Windows 10'da çalıştırma projesinde son durum...

Microsoft'un Windows'ta Android uygulamalarını çalıştırmak istediğine dair dedikodular, yaklaşık bir yıldır kulaktan kulağa fısıldanıyor.

Microsoft'un uygulama mağazaları, kaliteli uygulama sayısı bakımından sorun yaşıyor. Elbette bunun birkaç istisnası var, ancak önde gelen firmalar platformu pek ciddiye almıyorlar. Bu yüzden Microsoft'un mağazaları, sizden para koparmaya çalışan, diğer platformlardaki orijinal oyunların kopyalarıyla dolup taşıyor. Peki Microsoft'un Android projesi şu an itibariyle ne durumda?

Neowin'in raporuna göre Microsoft içerisinden kaynaklar, firmanın Android uygulamalarını Windows 10'da çalıştırmak üzere çalıştığını söylüyorlar. Bir kaynağa göre ise Windows 10'da çalışacak olan Android uygulamaları, önceki dedikoduların aksine önceden seçilmiş uygulamalarla kısıtlı olmayacak. Projenin Windows 10'un final sürümüne giriş iznini henüz almadığı, ancak halen üzerinde düşünüldüğü ve aktif olarak geliştirildiği söyleniyor.

Projenin önüne çıkabilecek önemli engeller de var. Bir kaynak, detaylara girmese de yasal sorunların ve geliştiricilerle ilgili sorunların projenin gerçeğe dönüşmesine engel olabileceğini söylüyor.

Microsoft'un Windows 10'lu telefonlara yönelik böyle bir işlevi duyuracağı etkinlik, BUILD olabilir.

Haberin Devamı

Resimlerle: En iyi 33 Windows hilesi!

Kaynak: CHIP Online