Bilim - Teknoloji Microsoft'un "minik" bombası!
Paylaş
Microsoft'un "minik" bombası!

Google'ı hiçbir alanda rakipsiz bırakmamaya kararlı olan Microsoft, şimdi de bu cihazın peşinde!

Microsoft, her zaman iki cihaz arasında kablosuz bir şekilde içerik paylaşımını sağlayan bir teknoloji olan Miracast'ın büyük bir destekleyicisi olmuştu. Görünüşe göre şimdi, Microsoft, sürekli veri akışı içeren ekosistemini tamamlamak adına, Miracast ile içerik paylaşımını sağlayacak, Chromecast benzeri bir bağlantı cihazı üzerinde çalışıyor.

Bildiğimiz kadarıyla, Microsoft'un üretmekte olduğu cihaz, Google'ın Chromecast'ına büyük ölçüde benzer olacak. Kısaca söylemek gerekirse, küçük bir bağlantı cihazı ile TV'lere ve diğer cihazlara medya verisi akışı sağlanacak.

Windows Phone 8.1'in artık "Ekranımı Yansıt (Project My Screen)" isimli bir özelliği olduğu göz önüne alınırsa, sistemin nasıl çalışacağını tahmin etmek mümkün görünüyor. Windows ürününüzü kullanarak, yeni bağlantı cihazının bağlandığı televizyonunuz ile cihazını eşleştirebileceksiniz. Tabii ki bu ürünün sadece ev kullanıcılarına yönelik olduğunu söylemek doğru olmaz. Eğer bu ürün doğru işlenirse, kuruluşlarda da oldukça tutulan bir ürün olarak karşımıza çıkabilir. Bu tarzda bir ürün aracılığı ile projektör ve VGA kablolarını kullanma ihtiyacı ortadan kalkabiliyor.

Tabii ki bu tarzda bir ürünün en önemli özelliği, fiyatlandırması olacaktır. Eğer fiyatı Chromecast gibi ucuz bir şekilde ayarlanırsa pek çok kullanıcının bu ürünü alacağını söylemek mümkün. Eğer Miracast, markette kendine düzgün bir kullanım oranı yakalayabilirse, içerik paylaşma yollarının kolaylaşması ile beraber, daha fazla cihazın bu ürünü destekleyecek şekilde üretileceği de söyleyebilir.

Henüz ürün hakkında bilinenler oldukça sınırlı da olsa, FCC'den izin aldığını biliyoruz ve bunun anlamı, yakın bir zamanda bu ürün ile karşılaşacağımız...

Resimlerle: Microsoft'tan 6 yeni teknoloji

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı