Sağlık Mide ülseri, reflü ve gastridin tedavisi Mormordica'da saklı

Mide ülseri, reflü ve gastridin tedavisi Mormordica'da saklı

Paylaş
Mide ülseri, reflü ve gastridin tedavisi Mormordica'da saklı

Mide ülseri, reflü ve gastridin tedavisi Mormordica'da saklı

Mide ülseri, reflü ve gastrit; uzun ilaç tedavilerine, sıkı diyetlere, gelişmiş teşhis ve tedavi yöntemlerine rağmen tıbbın çözüm bulmakta zorlandığı hastalıklardandı.

Hastaların yaşam kalitelerini düşüren bu tür hastalıkların tedavisinde yeni bir alternatif bulundu. Halk arasında Kudret Narı olarak bilinen “mormordica” adlı bitki, içeriğinde ki “charantine” adlı etken madde sayesinde bu hastalıkların temelinde yatan sorunu çözüyor.

Mide hastalıklarının, ülser, reflü ve gastridin temelindeki sorun olan ve midede yaşayan Helicobacter Pylori isimli bakterinin, mide asidini arttırarak bu hastalıkları tetiklediği 1982 yılında doktor Barry Marshall tarafından keşfedilmiş ve bu bilimsel keşif tam 23 yıl sonra Nobel Tıp Ödülü nü almıştı.

Haberin Devamı

İşte kudret narı (mormordica) bu bakterinin sayısını azaltarak aktivitesini baskılıyor ve üremesini engelleyerek hastalığı durdurduğu gibi antienflamatuar etkisiyle mide-bağırsak enfeksiyonların önüne geçiyor. Kudret narı, mide ve bağırsaktaki yaraların tedavisinde başarı gösterip bu yaraların hızla kapanmasında çok etkili oluyor.

Uzmanlar, halkımızın uzun yıllardır mide rahatsızlıklarında ve diyabette bu bitkinin tedavi edici özelliklerinden faydalandığını söylerken, “anlaşılıyor ki, modern tıpla geleneksel tıbbın daha fazla etkileşim içerisinde olması gerekir” diyerek görüşlerini belirtiyorlar.

ÜLSER, REFLÜ ve GASTRİT HASTALARI…MORMORDICA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ..