Ekonomi Migros'ta iyi tarım dönemi

Migros'ta iyi tarım dönemi

Paylaş
Migros'ta iyi tarım dönemi

Tarım Bakanlığı ile İyi Tarım Uygulamaları kapsamında işbirliği yapan Migros, tam 236 kritere uygun olarak yetiştirilen, logolu ve sertifikalı ürünlerin satışına başladı

ÜRETİCİ SAYISI ARTACAK

Haberin Devamı

Migros ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ‘İyi Tarım Uygulamaları’ (İTU) için işbirliği yaptı. Avurpa Birliği standartlarındaki İTU ile Migros ve Macrocenter’larda sertifikalı ve logolu ürün satışına başlandığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı, “2 bin üreticiyle çalışıyoruz. Bu sayıyı artıracağız” dedi. Yılda 270 bin ton meyve ve sebzeyi tüketicilere ulaştırdıklarını kaydeden Özaydınlı “Fiyatlarda artış olmayacak, maliyet unsurları kontrol altına alınacağından düşüş bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ET VE SÜTTE DE UYGULANACAK

Tarım Bakanı Mehdi Eker de şu anda 5 bin İyi Tarım Uygulamaları (İTU) kapsamında sertifika alan üretici olduğunu belirtti. Hayvancılıkta da benzer uygulama için çalışma yaptıklarını aktaran Mehdi Eker ‘iyi et ve süt’ uygulamalarının mesajını verdi. İTU kapsamında üretim yapacak çitfçilere önemli destekler sağlanacağına dikkati çeken Mehdi Eker, “Bu uygulama ile örtü altında dekar başına 90 lira, açık alanda 30 lira destek veriyoruz. Tohumdan ambalaja tüm aşamalarda destek veriliyor” dedi.

Haberin Devamı

İTU NE DEMEK?

Tarım Bakanlığı’nın ‘Güvenilir tarım ve gıda’ için başlattığı İyi Tarım Uygulamaları (İTU) sistemi, Avrupa Birliği ülkelerinde EurepGap ve GlobalGap adı ile anılıyor. Sistem, tarım ürünlerinin en yüksek besin ve hijyenik değerde tüketiciye ulaşabilmesi için 236 kriterin yerine getirilmesini öngörüyor. Buna göre üretimin her aşaması kayıt altına alınırken, tarlaya atılacak tohumun seçiminden, tarladaki işçinin sağlığına kadar birçok kritere uygun hareket etmesi temin ediliyor.