Yaşam Mikroskopla görülen heykeller sergileniyor

Mikroskopla görülen heykeller sergileniyor

Paylaş
Mikroskopla görülen heykeller sergileniyor

Antalya Akvaryum içinde kurulan Mikro Minyatür Heykel Sergisi açıldı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da katıldığı açılışın ev sahipliğini ise Antalya Akvaryum Genel Müdürü Kemal Kumkumoğlu yaptı. Uysal, açılış kurdelesini kesmesinin ardından sergiyi gezdi. Mikroskoplardan bakarak heykelleri inceleyen Uysal, hayranlığını dile getirdi. ’Siz hiç mikroskopla sergi gezdiniz mi’ sloganı ile açılışı yapılan sergi, davetlilerden de büyük ilgi gördü.

Ukrayna Devlet Sanatçısı Mykola Syadristy tarafından yapılan 14 mikro heykeli diğer heykellerden ayıran başlıca özellik, mikro ölçüde olması. Saç teli üzerine, toplu iğne başına mikro boyutta yapılan heykelleri görmek için mikroskop kullanılıyor.

Antalya Akvaryum Satış Pazarlama Müdürü İsmail Arık, "Mykola Syadristy mikro heykel sanatını dünyaya tanıtan bir isim. Mikroskopla görülebilecek heykeller yapıyor. Mikro ölçüdeki heykeller ayrıntı bakımından büyük heykellerle aynı. Bu sergiyi gezmek isteyenler mikroskop altındaki heykelleri ayrıntılarıyla görebilecek. 1 yıl boyunca açık kalacak sergiyi, dünyanın dört bir yanından Antalya Akvaryum’a gelen turistlerin seyrine sunacağız. Binlerce kişi mikro sanat ile tanışacak" diye konuştu.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)






Haberin Devamı