Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Miktarı azalabilir
HABERİ PAYLAŞ

Erkeklerdeki meni miktarı meni keselerinin büyüklüğüne bağlı olarak artabilir. Meni keselerinin tıkalı olduğu durumlarda ve doğuştan olmadığı hallerde, sinirleri etkileyen şeker gibi hastalıklarda ve prostat ameliyatları sonrası meni miktarı azalabilir. Bunu iyi takip edin ve uzmana başvurun

SORU: Zevk suyu geliyor ama meni gelmiyor

15 yaşındayım. Her gün 2 defa mastürbasyon yapıyorum ama sadece zevk suyu geliyor, meni gelmiyor. Bunun nedeni nedir?

CEVAP


Ejakülasyonda normal olarak 1.5 cc ve üstünde bir miktar boşalır. Boşalmalar arasındaki sürenin uzaması, bazı kişilerde meni keselerinin daha büyük olması ve daha fazla salgı yapması sonucu bu miktar artabilir, nadiren 8-10 cc’ye kadar çıkabilir. Ejakülatın miktarının fazla olması içindeki sperm yoğunluğu normal sınırlar içinde olduğu sürece herhangi bir sorun yaratmaz. 2-3 günlük cinsel perhiz sonrası olmak şartı ile miktarın azlığı ise 1 cc altında ise kısırlık açısından bir sorun olabileceğini düşündürür, normal dışı bir durumdur.

Meni keselerinin kanallarının tıkalı olması veya bu kanalların kısmen veya tamamen doğuştan gelişmemiş olması hallerinde meni boşalmada 1 cc altında gelir. Ayrıca ileri derecede şeker hastalığı gibi sinirleri etkileyen sistemik hastalıklarda veya prostat gibi ameliyatlar sonrası da boşalmanın geriye, idrar kesesine doğru olması sonucu meni miktarı azalabilir veya tamamen yok olarak kuru ejakulasyon denilen durum ortaya çıkabilir. Tüm bunların detaylı tetkikleri üroloji uzmanları tarafından yapılır, uygun olanlarda endoskopik cerrahi yöntemler ile tedavi sağlanabilir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Cinsel ilişkide tam sertleşme olmuyor

Ben günde birkaç defa mastürbasyon yapıyorum. Sertleşmede sorun yok ama cinsel ilişkide tam sertleşme olmuyor? Acaba neden?

CEVAP


Mastürbasyon sırasında tam sertleşme olması probleminizin fiziksel değil, psikolojik olduğunu açık olarak ortaya koyuyor. Bu partner tarafından yeterince uyarılamama veya performans kuşkusu gibi çok değişik nedenlerden ortaya çıkabilir.

SORU: Cinsel ilişkiye girebilir miyim?

25 gün önce varikosel ameliyatı oldum. Cinsel yaşama geri dönebilir miyim? Ya da mastürbasyon yapmamın bir sakıncası olur mu? Yanlış hareket ederek kendime zarar vermek istemiyorum. Lütfen bana yardımcı olun.

CEVAP


Varikoselin cinsel faaliyetlere herhangi bir etkisi yoktur ancak ağır dereceli varikosel uzun yıllar içinde testisi etkileyerek ilerleyen yaşlarda olabilen testosteron-erkeklik hormonu azalmasına kısmi bir katkıda bulunabilir. Varikosel bir sağlık sorunu değildir, iktidarsızlık yapmaz, sadece döl hücrelerini etkileyerek kısırlık yapabileceğinden dolayı mikrocerrahi teknik ile tedavi edilmesi önerilir. Erkeklerdeki meni miktarı meni keselerinin büyüklüğüne bağlı olarak artabilir. Meni keselerinin tıkalı olduğu durumlarda ve doğuştan olmadığı hallerde, sinirleri etkileyen şeker gibi hastalıklarda ve prostat ameliyatları sonrası meni miktarı azalabilir. Bunu iyi takip edin ve uzmana başvurun

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder