Gündem Milas'ta korkutan yangın

Milas'ta korkutan yangın

Paylaş
Milas'ta korkutan yangın

Muğla'nın Milas ilçesinde bugün saat 13.30 sıralarında başlayan orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucu saat 18.00 sıralarında kısmen kontrol altına alındı

Rüzgarın sık sık yön değiştimesi nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle sürerken Milas Kaymakamı Fuat Güner, Akçakaya Mahallesi’ne gelerek, söndürme çalışmaları hakkında bilgi alıp, yanan alanlarda incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Kaymakam Güner, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Söndürme uçak ve helikopterleriyle yoğun bir şekilde çalışarak, akşam olmadan yangını tamamen kontrol altına almak istiyoruz. Akçakaya Mahallesi yakınlarında başlayan yangınla ilgili soruşturma başlattık. Tarım arazilerininde zarar gördüğü yangında, 35-40 hektarlık ormanlık alanının zarar gördüğü söyleniyor. Ancak, bunlar net rakamlar değil. Köylünün de zeytinlikleri ve kovanları yandı. Zarar tespitine yangının söndürülmesinin ardından en kısa zamanda başlayacağız" dedi.

80 hane 250 nüfuslu Akçakaya Mahallesi’nde, alevlerin evlerin bahçelerine kadar ulaşması paniğe neden oldu. Köylüler, tedbir amacıyla evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Bazı köylülerde kazma ve küreklerle söndürme çalışkalarına destek verirken yangının, ilk belirlemelere göre, yaklaşık 100 hektarlık ormanlık alanda etkili olduğu, büyük bölümü zeytinlik 50 hektarın üzerinde de tarım arazisinin zarar gördüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Akçakaya Mahallesi Muhtarı Hüseyin Korkmaz, "Bir noktadan çıkan yangın rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü. Önce köylüler müdahale ettik ardından yardım istedik. Evlerin içine kadar giren yangında tek tesellimiz can ve mal kaybı olmaması. Ancak rüzgar çok şiddetli. çam ağaçları alev alev yanıyor. Mahallemizdeki 50 hektarlık zeytinlik alan ile 600 kovan arı küle döndü" dedi.

DHA