Siyaset 'Milletin karşısına ne yüzle çıkacaksın?'
Paylaş
'Milletin karşısına ne yüzle çıkacaksın?'

Kılıçdaroğlu “Biz zaten halkın karşısındayız, arasındayız. Halk, Anayasa değişikliğinin sorunlarını çözmediğini çok iyi biliyor” dedi

Referandum polemiği

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki gün Anayasa Mahkemesi’nin referandum kararını yorumlarken paketin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuran CHP hakkında “Anayasa Mahkemesi’nin kararından sonra, milletin karşısına ne yüzle gidecekler merak ediyorum” demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan’a yanıtı Balıkesir’den verdi. Kılıçdaroğlu “Biz zaten halkın karşısındayız, arasındayız. Halk, Anayasa değişikliğinin sorunlarını çözmediğini çok iyi biliyor” dedi.

‘Ben de merak ediyorum’

Kılıçdaroğlu “O zaman benim merak ettiğim bir şey var. Bu değişiklik işçinin, köylünün sorununu çözmeyecekse, açlığı gidermeyecekse, hakları yeteri kadar genişletmiyorsa sayın Başbakan 8 yıllık bir icraattan sonra vatandaşın karşısına çıkıp hangi yüzle ‘Ey vatandaş, bu Anayasa değişikliğine evet deyin’ diyecek” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu Balıkesir gezisinin ikinci gününde 12 Eylül’de referanduma sunulacak anayasa değişikliği paketiyle ilgili vatandaşlardan ‘hayır’ oyu kullanmalarını istedi.