Siyaset Milletvekili hacda, oyu Meclis'te!
Paylaş
Milletvekili hacda, oyu Meclis'te!

TBMM'de AK Partililer, 80'den fazla vekilin hacca gitmesi nedeniyle oylamalarda içtüzüğe aykırı olarak toplu oy kullandı

TBMM Genel Kurulu’nda, AK Partililer, 80’den fazla milletvekilinin hacca gitmesi nedeniyle oylamalarda yeter sayının bulunamama riskine karşı, içtüzüğe aykırı olarak, toplu oy kullandı.

Haberin Devamı

Genel Kurul’da önceki akşam bazı uluslararası sözleşmelerin uygun bulunduğuna dair tasarılar görüşüldü. İktidar ve muhalefetin anlaştığı görüşmelerde hiçbir milletvekili söz almayarak Genel Kurul’un çalışmasını hızlandırdı. Ancak Genel Kurul’da AK Partili vekillerin sayısı az olunca İçtüzük gereği en az 184 oyla kabul edilmesi gereken sözleşmelerin yasalaşması tehlikeye girdi.

ÇANTASININ ALTINA SAKLADI

Bunun üzerine Ak Parti Grup başkanvekillerinin hemen arkasında oturan Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, zarf içinde getirilen oy pusulalarını desteleyerek siyah çantasının altına sakladı. Kaynak, her oylama sırasında kendisi parmak iziyle oy kullanırken, başka milletvekillerinin imzalarının bulunduğu oy pusulalarını kavas aracılığıyla Başkanlık Divanı’na gönderdi.

EL ALTINDAN VERDİ

Görüşmelerin sonlarına doğru Kaynak bu görevini ve yerini, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’a bıraktı. Aydın da kendisine kalan pusulaları dosyanın altında saklayarak aynı yöntemle kavasa verdi. Ancak, Aydın’ın pusulalarını, el altından vermesi objektiflere yakalandı.

Oturumu yöneten AK Partili Başkanvekili Nevzat Pakdil, kendisine gönderilen pusulalardaki isimlerin salonda olup olmadığını kontrol etmeden oyları geçerli kabul etti. Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Öyle şey olur mu? Yok öyle bir şey. İçerde 190-195 arkadaş vardı. Muhalefet de destek verdi. Böyle bir şey olmaz. Elektronik oylamaya giremeyen arkadaşlarımızın pusulalarıydı. Zaman kazanmak için böyle yaptık” dedi.

Milletvekilleri oy pusulalarının verilirken görüntülendiklerinin farkına varınca, dünkü oylamada toplu pusulalarını divana gönderemediler. Oylar 165’te kalınca Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil, oturuma ara vermek zorunda kaldı.

HÜRRİYET

Haberin Devamı