Hakan Çelik Milletvekilleri özür dilemeli
HABERİ PAYLAŞ

Milletvekilleri özür dilemeli

Haberin Devamı

Türkiye her düzeyde şiddeti tartışırken Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin şu haline bakın! Halkın, sorunları çözsün ve her bakımdan örnek olsunlar diye oraya gönderdiği vekiller birbirlerine hakaret ediyor, dayak atıyor. Hem de ne dayak!

Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde olmayan, son derece çirkin ve üzücü görüntüler. Her gün yüz yüze gelen, aynı yemekhanede yemek yiyen milletvekilleri ellerine geçirdiklerini birbirlerine fırlatıyor. Böyle giderse TBMM’de can kaybı olacak diye endişe ediyorum! Meseleler ne kadar büyük ve derin olursa olsun, siyasi tartışmanın sokak kavgasına dönmesi kabul edilemez. TBMM’den yansıyanlar kelimenin tam anlamıyla utanç vericidir.

[[HAFTAYA]]

Milletvekilleri bir yolunu bulup halktan özür dilemelidir. Bunu yapmanın bence en iyi yolu; grup başkan vekilleri aracılığıyla bir metin hazırlayıp TBMM Başkanı Cemil Çiçek kanalıyla kamuoyunu duyurmaktır. Bu, kuru bir özür olmamalı, aynı zamanda meclis çatısı altında bir daha böyle şiddet görüntülerine izin verilmeyeceği taahhüt edilmelidir.

* * *

Işın Çelebi’nin itirazı var

Galatasaray Kulübü Başkanı Prof. Dr. Duygun Yarsuvat ile yaptığım söyleşi perşembe günü gazetemizde yayımlandı ve çok ses getirdi. Röportajda Yarsuvat’ın eleştirdiği Işın Çelebi beni arayarak kendisiyle ilgili söylenenlerin yanlış ve haksız olduğunu savundu, bir mail gönderdi. Açıklamasında dile getirdiği görüşleri özetleyerek aktarıyorum: “Duygun Bey şahsımla ilgili mantık ve akıl dışı bazı iddialarda bulunmuş.

Benim gerçek Galatasaraylı olmadığımı söylüyor. Bunun ölçütü nedir? Belirleyici Duygun Bey midir? Rahmetli babam Mustafa Çelebi ilk, orta ve liseyi Galatasaray’da okumuştur. Ben 28 yıldır Galatasaray Spor Kulübü ve Divan Üyesiyim. Eşim ve çocuklarım Galatasaray Spor Kulübü Üyesidir. Galatasaray’a hiçbir karşılık beklemeden birçok hizmet yaptım.

Galatasaray Üniversitesi’nin yol üstündeki binalarının verilmesinde benim imzam ve katkım var. Riva arazisinin imar izni ve ruhsatının alınmasını sağlayarak değerinin 50 milyon dolardan 250 milyon dolara çıkmasını temin ettik. Florya başta olmak üzere birçok gayrimenkulün sorununu çözdük ve değerini arttırdık. Kulüp, bankalar nezdinde kanuni takipte iken finansal operasyonlar yaparak bu sorunları çözdük. UEFA 2011 kriterlerine göre belge alınmasını sağladık. Vakıfbank’taki 316 milyon dolarlık borcumuzu ödeme planına bağladık. Galatasaray’ın önünü açtıkÖ Bence Galatasaraylı olmak hizmetten geçer. Kim taş üstüne taş koymuşsa gerçek Galatasaraylı odur. İmtiyazlı A tipi hisseler eylüldeki esas sözleşme değişikliği ile satılmak istendi. Divan’da, oybirliği ile satılmaması kararı alındı. Ben, bilgiye ve araştırmaya dayanarak mertçe konuşurum. Yarsuvat ‘Çatının kapanmaması konusunda sorumlu Işın Çelebi’dir’ diyor. Sorumlu 14 Mayıs 2011’den sonra gelen yönetimdir. Doğruları tüm baskılara rağmen açıklamaya devam edeceğim.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder