Hakan Çelenk ‘Milli birlik’ artık hamaset değildir
HABERİ PAYLAŞ

‘Milli birlik’ artık hamaset değildir

Haberin Devamı

PKK’nın terör kampanyası sonrası siyasiler tek ses ‘milli birlik’ mesajları veriyor. Normalde hamaset diye dudak büktüğümüz bu retorik hiç böylesine gerekli olmamıştı.

Sözü yazının en başında “Sonu gelen PKK şuursuzca saldırıyor” diye bağlamak çok kolay olurdu. Ama kazın ayağı öyle değil. Artık iyice netleşti.

PKK’nın bilinçli bir hedefi var: Nefreti körükleyerek iç savaş çıkarmak. Türkiye’nin çivisinin çıktığını öngören diğer fırsatçı terör örgütleriyle ortak hedefe vuruyorlar.



Yanlış anlamayın. “PKK, DAEŞ ve FETÖ ortak yönetiliyor” gibi komplocu bir yaklaşımdan da bahsetmiyorum. Bunlar istihbarat etkisi altında kalsalar bile kendi inisiyatifi ile hareket eden yapılar.

Diğer bir örgütün saldırısını kendi lehlerine manipüle etme yetenekleri var. En basitinden anlatalım...

PKK’nın nefret üreterek attığı pası IŞİD alır ve “Ey dindarlar, sizi ateistlere karşı savunurum” diyerek örgütlenir. PKK pası geri alır, “DEAŞ’a karşı bana sığının ey halkım” diye naralar atar. FETÖ de gelir kışkırtıcı ajanlarıyla sokak saldırıları organize eder. Devlet aciz kalır.

Muhalefeti de “Devlet sizi korumuyor, savunma için silahlanın” diye inandırdı mı, alın size Suriye. Artık FETÖ, ‘yeni Türkiye’ için küresel güçlerle iş tutmaya tekrar adaydır...

Yani, üç farklı örgüt için ortak kazan kazan formülü var. Örnek mi? İç savaş çıkmasa PKK ve DAEŞ Suriye’deki otonom yapıları rüyasında göremezdi. Libya ve Yemen’de de bunlar oldu.



Örgütler, artık bizdeki başkanlık sistemi geriliminden yararlanmak istiyor. Daha çok baş ağrıtabilirler ama başaramazlar. Çünkü biz halk olarak yapmamız gerekeni iyi biliriz.

● PKK’nın başarısızlığında, güvenlik güçlerimiz kadar Kürtlerin teröre artık ‘Dur’ demesinin rolü var, unutmayın. Siz de Kürtlere saldıran ırkçıları görünce yüksek sesle ‘Dur’ deyin.

● Anadolu’daki medeniyetimizin kuruluş ruhunu bin yıldır muhafaza eden Aleviler iç barışımızın sigortasıdır. Alevilere karşı tahrikte bulunanlar FETÖ ajanı olabilir. Bunları yanınızda konuşturmayın.

● Solcular ve ülkücüler! Farklı yolda yürüseniz de memleket sevgisinde birleştiğinizi bilin. Eski sert günleri hatırlatma vakti değil.

● El Kaide türevi yapılar Türkiye’de hala umdukları kadar örgütlenemedi. Çünkü geleneksel fıkıha bağlı çoğunluk bunlara yüz vermedi. Sakın, kimse muhafazakarlarla diyaloğu kesmesin.

● Ortadoğu halkları laiklik gibi bir nimetleri olmadığı için çöktü. Laiklik farklılıkları bir arada yaşatan çimentodur. Laikliği pamuklara sarıp saklayın. Sakın incitmeyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder