Eğitim - Kariyer Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan ikili eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan ikili eğitim açıklaması

Paylaş
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan ikili eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "2019 yılı sonuna kadar İstanbul'da biraz zorlanacağız ama Türkiye'nin her tarafında ikili eğitimi kaldıracağız" dedi

Bakan İsmet Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla düzenlenen Keçiören Ovacık Eğitim Kampüsü ve il genelinde 34 eğitim tesisisin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, eğitim tesisi yatırımı için 515 milyon liranın üzerinde bir kaynak ayrıldığına işaret etti. İsmet Yılmaz, yatırımlara ilişkin "Herhalde cumhuriyet tarihinde aynı anda Ankara'ya yapılan en büyük eğitim yatırımıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlık olarak hayata hazır, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştiren bir eğitim sistemi hedeflediklerini dile getiren İsmet Yılmaz, "Türkiye'nin 2023 hedeflerine, herkes için kaliteli ve fırsat eşitliği veren bir eğitimle ulaşılabileceğini biliyoruz. Bunu sağlamaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

'2019 YILI SONUNA KADAR KALDIRACAĞIZ'

Başbakan Binali Yıldırım'ın daha kaliteli bir eğitim için ikili eğitimin kaldırılması talimatı verdiğini aktaran İsmet Yılmaz, "58 bin dersliğe ihtiyacımız var. 45 bin dersliğimiz yapılıyor. Devlet-millet iş birliği ile bugün de bin 100 dersliğin temelini atıyoruz. 2019 yılı sonuna kadar İstanbul'da biraz zorlanacağız ama Türkiye'nin her tarafında ikili eğitimi kaldıracağız" diye konuştu.

Haberin Devamı