Eğitim - Kariyer Milli Eğitim Bakanı'ndan 'yeni sistem' açıklaması: TEOG'a 3 alternatif

Milli Eğitim Bakanı'ndan 'yeni sistem' açıklaması: TEOG'a 3 alternatif

Paylaş
Milli Eğitim Bakanı'ndan 'yeni sistem' açıklaması: TEOG'a 3 alternatif

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin yerine 3 alternatif üzerinde çalışıldığını açıkladı

Bir televizyon kanalına konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 3 alternatiften birinin her lisenin kendi sınavını yapması, ikincisinin soruların bakanlıkça merkezi sorulması, üçüncüsünün de adrese dayalı kayıt sistemine göre yerleştirme ve başarılı öğrenciye sınav yapılması olduğunu söyledi.

Testin kesinlikle öğrencinin ne öğrendiğini ölçmediğini vurgulayan Bakan Yılmaz, "Yazılı olacak, klasik olacak, açık uçlu olacak. Çocuklar kendini ifade edebilmeli" dedi.

'ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE BU YIL TEK SINAV YAPILACAK'


Üniversite sınavının bir hafta sonunda tamamlanmasını istediklerini ifade eden Yılmaz, "Tek sınav bu yıl uygulanacak ve 18 çeşit puandan 4 türe düşecek. Bu puanlara göre öğrenciler yerleşecek. Bu sınavda da Türkçe ve matematik ağırlıklı olacak" diye konuştu.


'SORU BANKASI TEST DEĞİLDİR'


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: Başarılı olan her noktaya girecek. 11 bin 57 okulumuz var. Biz arkadaşlarla bir çalışma yaptık. Bir tanesi her lisenin kendi sınavını yapması. Okuldaki öğretmenlerle hazırlanan sınav soruları ile sınav yapılacak. Çok fazla soru çok fazla hata olabilir. Bir de her okul kendi sınavını yaptı, diyelim ki çocuk Van'da bir sınavı kazandı, 2-3 yıl sonra İzmir'e göç ettiğinde o çocuğu okul almayacak mı? O zaman ne yapalım? Öğretmenin değerini artıralım, okulun değerini artıralım. Okuldaki her dersten 3 sınav yapılıyor. Bu sınavların objektifliğini sağlamak lazım. Biz aslında yeni müfredata uygun bir soru bankası çalışmalarına da başlamıştık. Soru bankası test değildir. Kişiler adeta hem kursa yönlendiriliyor hem de hiç düşünmüyor çocuklarımız.

Haberin Devamı