Spor Milli halterciye ömür boyu men

Milli halterciye ömür boyu men

Paylaş
Milli halterciye ömür boyu men

Milli bayan halterci Emine Bilgin, ömür boyu men cezasıyla karşı karşıya kaldı

(A) numunesi pozitif çıkan Bilgin’in, dün (B) numunesinin açılması için dilekçe vermemesi nedeniyle hem Türkiye Halter Federasyonu, hem de uluslararası federasyondan ayrı ayrı cezalar alması gündeme geldi.

Belarus’taki Avrupa Halter Şampiyonası için Çorum’da kamp yapan milli takımda yer alan Bilgin’den, 25 Mart 2010’da Türkiye Halter Federasyonu (THF), 28 Mart 2010’da da Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) ayrı ayrı doping numunesi aldı.

Milli sporcunun, Hacettepe Doping Kontrol Merkezi’nde yapılan incelemesinde (A) numunesi pozitif çıktı. Ayrıca IWF tarafından doping kontrol sonuçlarının da pozitif olduğu açıklandı.

SON ŞANSINI KULLANMADI

Emine Bilgin’in, (B) numunesinin açılması için dün akşam saat 17.00’ye kadar dilekçe vermesi gerekiyordu, ancak sözkonusu dilekçe federasyona ulaşmadı.

Milli haltercinin dilekçeyi vermemesi sonrasında büyük bir ceza alması bekleniyor. Emine Bilgin’in hem THF’den, hem de IWF’den ayrı ayrı ceza alması gündeme geldi.

Hem THF Disiplin Kurulu’nun, hem de IWF’nin, Bilgin’e, 2 yıldan az olmamak kaydıyla ulusal ve uluslararası yarışmalardan ceza vermesi bekleniyor. Cezanın ömür boyu mene çevrilmesi de olasılıklar içinde bulunuyor.

Haberin Devamı