Ekonomi Milli Piyango ve Loto heyecanı

Milli Piyango ve Loto heyecanı

Paylaş
Milli Piyango ve Loto heyecanı

Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde 30 milyon liralık büyük ikramiye ile birlikte Süper Loto'da da 7 milyon lira heyecanı yaşanacak

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yılbaşı özel çekilişi yarın saat 13.00’te TRT’nin Orkunt Stüdyosunda, saat 15,00’te de Milli Piyango Genel Müdürlüğü Çekiliş Salonunda başlayacak.

YARIN SAAT 13.00'TEN SONRA BİLET ALMAYIN

Gündüz bölümünde 200 lira ile 500 bin lira arasındaki ikramiyeleri kazanan numaralar belli olacak. Büyük ikramiye ve amorti çekilişleri ise saat 21.00’den itibaren Orkut Stüdyosunda gerçekleştirilecek. Saat 21.00-22.30 arasında 1’er milyon liralık ikramiyeler için 5 çekiliş yapılacak. Saat 23.30-23.55 arası şans küreleri bu defa 5 milyon liralık ikramiye için dönecek. Saat 24.00’de ise 30 milyon liralık büyük ikramiye sahibini bulacak.

EN ŞANSLI İL İSTANBUL

Milli Piyango İdaresi'nden alınan bilgiye göre, yılbaşı özel çekilişlerinde Talih Kuşu en fazla İstanbul’a uğruyor. Piyango, son 20 yıldaki yılbaşı çekilişlerinde 71 kişiye büyük ikramiye kazandırdı.

Bu ikramiyelerin 25’i İstanbul’a çıktı. İstanbul’un 2004 yılından bu yana her yılbaşı çekilişinde 2 milyoner çıkarması da dikkati çekti. İstanbul’u 11 ikramiye ile Ankara, 4’er ikramiye ile Adana ve Mersin izledi.

ÇEYREK BİLET ALANLAR KAZANIYOR

Son 20 yıllık dönemdeki yılbaşı çekilişlerinde büyük ikramiye, en fazla çeyrek bilete isabet etti. Bu dönemde büyük ikramiye, 16 kez çeyrek bilete, 3 kez yarım, 1 kez de tam bilete çıktı.

Bunda, vatandaşların daha çok çeyrek bilet alması, Milli Piyango İdaresinin de bu nedenle yılbaşı biletlerinin büyük bölümünü çeyrek bilet olarak basması etkili oldu.

KÜRELER HANGİ NUMARAYI SEVİYOR?

Özel çekilişlerde şans kürelerinin en sevdiği numara da 3 olarak saptandı. Son 20 yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye 8 kez 3’le biten, 3 kez de 3’le başlayan numaralara isabet etti. Büyük ikramiyenin diğer şanslı numaraları da 2 ve 5 olarak belirlendi.

SÜPER LOTO SÜPER İKRAMİYE
Bu arada, yarın akşam Süper Loto çekilişi de yapılacak. Süper Loto’da 6 bilen çıkmadığı için 4 haftadır devreden büyük ikramiyenin bu hafta 5 milyon 127 bin liradan 7 milyon liraya yükselmesi bekleniyor.

Yarın akşam 6 bilen çıkarsa, Süper Loto oynayanlara da 7 milyon lira dolayında büyük ikramiye verilecek. Süper Loto çekilişi de, yarın akşam 20.45’de gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı