Gündem Şehit sorgulama sistemi geçici olarak kapatıldı (MBS şehit sorgulama nasıl yapılır?)

Şehit sorgulama sistemi geçici olarak kapatıldı (MBS şehit sorgulama nasıl yapılır?)

Paylaş
Şehit sorgulama sistemi geçici olarak kapatıldı (MBS şehit sorgulama nasıl yapılır?)

Şehit sorgulama hizmetinde son dakika! Milli Savunma Bakanlığı, internet sitesinden yaptığı açıklamada şehit sorgulama işlemine gösterilen ilgi nedeniyle meydana gelen yoğunluktan dolayı hizmetin geçici olarak kapatıldığı açıkladı. Peki şehit sorgulama nasıl yapılır? İşte MSB şehit sorgulama ve detaylar...

Şehit sorgulama ekranı için milyonlarca vatandaş harekete geçti. e-Devlet soyağacı sorgulama sistemi ile birlikte aile büyüklerini öğrenen vatandaşlar, şimdi de Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden ailesinde bir savaşta şehit olup olmadığını öğrenmek için sorgulama yapıyor. Şehit sorgulama işlemiyle birlikte ailede şehit olup olmadığı görüntülenebiliyor. Öte yandan yoğun ilgi nedeniyle sistem geçici olarak devre dışı bırakıldı.

Peki MSB şehit sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar...

MSB ŞEHİT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Milli Savunma Bakanlığı, 2008 yılında vatandaşların Şehit Listesi'ni görüntüleyebilmesi için şimdiye kadar yapılan savaşlarda şehit olan isimleri internet ortamına aktardı. İnternet sitesinde yer alan Şehit Listesi sistemiyle birlikte vatandaşlar büyüklerinin herhangi bir savaşta şehit olup olmadığını görüntüleyebiliyor.



MSB şehit sorgulama işlemi için ilk olarak kişinin adı, baba adı ve doğum yılının doğru bir şekilde doldurulması gerekiyor.



Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada yoğunlukla ilgili olarak bilgi verildi. Açıklamada "Hizmet iyileştirme çalışmaları sebebiyle sorgulama sayfası geçici olarak kapatılmıştır. İlgili çalışma tamamlandıktan sonra hizmet tekrar kullanıma sunulacaktır" denildi.