Ekonomi Milli Savunma Bakanlığı milyonlarca dolar ve euro'yu TL'ye çevirdi

Milli Savunma Bakanlığı milyonlarca dolar ve euro'yu TL'ye çevirdi

Paylaş
Milli Savunma Bakanlığı milyonlarca dolar ve euro'yu TL'ye çevirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dövizlerin TL'ye çevirin' çağrısının ardından Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ait 262,7 milyon ABD Doları ile 31,3 Milyon Avro bugün itibarıyla Türk Lirası’na çevrildi. Öte yapdan EPDK ihalelerini TL ile yapma kararı aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dolar ve euro'daki yükselişin önüne geçilmesi amacıyla eldeki dövizlerin Türk lirasına çevirilmesi çağrısında bulunmuştu.

Farklı sektörlerden bu çağrıya destek gelirken Savunma Bakanlığı da döviz stoklarını Türk Lirası'na çevirdiğini duyurdu.

SAVUNMA SANAYİİ DESTEKLE FONUNDA TUTULUYORDU



Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Sn. Cumhurbaşkanımızın dövizden Türk Lirası’na dönüş çağrısı çerçevesinde MSB'ye bağlı Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın kullanımında olan Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ait 262,7 milyon ABD doları ile 31,3 Milyon avro bugün itibarıyla Türk Lirası’na çevrilmiştir."

İŞTE O TWEETLER:




EPDK, DOĞALGAZ DAĞITIM İHALELERİNİ TÜRK LİRASIYLA YAPACAK



Öte yandan EPDK'dan (Enerji Piyasaları Denetleme Kurulu) yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı dolar yerine Türk lirası kullanımı çağrısına destek olmak amacıyla doğalgaz dağıtım ihalelerinin Türk lirası ile yapılmasına karar verildi. Karar çerçevesinde, yakında yapılması planlanan Tunceli, Ağrı ve Doğubayazıt doğalgaz dağıtım ihaleleri de Türk lirası cinsinden gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı