Spor Milli sporcu 'gözaltında' mı?

Milli sporcu 'gözaltında' mı?

Paylaş
Milli sporcu 'gözaltında' mı?

2012 Olimpiyatları'nda 1500 metrede Aslı Çakır Alptekin'in ardından gümüş madalyanın sahibi olan Gamze Bulut dün sonuçlanan Avrupa Şampiyonasında ise istikrarsız sonuçlar almıştı. İddialara göre Uluslararası Atletizm Federasyonu 'doping iması' ile Bulut'u gözaltı takibine aldı

2012 Olimpiyatları'nda 1500 metrede Aslı Çakır Alptekin'in ardından gümüş madalyanın sahibi olan Gamze Bulut, Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) tarafından hem doping hem de kurallara uyma konusunda yakın takibe alındığı iddia edildi. iddialara göre Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar ile bir araya gelen IAAF yetkilileri, Gamze Bulut'un antrenmanlarına kadar takipte olduklarını belirttiler.

IAAF ile Aslı Çakır Alptekin arasındaki CAS'taki dava ise sürüyor. Londra Olimpiyat Oyunları'nda 1500 metrede Aslı Çakır Alptekin'in ardından gelen Gamze Bulut, 4.01.18'lik derecesiyle ikincilik elde ederek gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

Bulut, geçtiğimiz hafta Zürih'te gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonasında ise 1500 metrede 4.18.28 ile 24. sırayı almıştı. Bulut 5000 metre mücadelesinde 10. olabilmişti.

Zürih'teki sonuçları regl sorununa bağlayan Bulut'un, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar ile sert bir tartışma yaşadığı da bir başka iddia edilen konu.

FEDERASYON'DAN AÇIKLAMA

Türkiye Atletizm Federasyonu ise yaptığı yazılı açıklamada iddiaları yalanladı. Federasyon iddiaların gerçek dışı olduğunu ve Türk atletizmine zarar verdiğini söyledi.

DHA

Haberin Devamı