Spor Milli Takım deprem felaketini yaşadı

Milli Takım deprem felaketini yaşadı

Paylaş
Milli Takım deprem felaketini yaşadı

Japonya'da kamp yapan Judo Milli Takımı'mız deprem felaketini yaşadı. Tokyo'daki kamp merkezinde 8.9 ile sarsılan sporcularımızın sağlıklarının iyi olduğu öğrenildi

Japonya’da sabah saatlerinde yaşanan 8,9 büyüklüğündeki deprem, Tokyo’da bulunan Judo Milli takım kafilesinde de heyecan yarattı. Japonya milli takımıyla ortak kamp yapmak üzere başkent Tokyo’da bulunan Judo Milli Takımı kafilesinde yer alan sporcu ve antrenörler, korkunç depremi yaşadı.

Haberin Devamı

Milli Takım kafilesi, sarsıntı sonrasında kamp yaptıkları tesisin bahçesinde bir araya toplanarak, Türkiye’deki yakınlarına durumları hakkında bilgi vermeye çalıştılar.

Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, 9 bayan, 8 erkek, 4 antrenör ve bir masörden oluşan 22 kişilik milli takım kafilesinin 4 Mart’ta Japonya’ya gittiğini söyledi. Milli takımın, 21-14 Nisan tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Büyükler Avrupa Judo Şampiyonası ve olimpiyat barajı müsabakalarına Japon Milli Takımı ile ortak kamp yaparak hazırlandığını anlatan Uysal, "Bulundukları yer deprem bölgesine çok yakın değil. Ancak bizim sporcularımız da sarsıntıyı hissetmişler ve çok korkmuşlar. Japon milli takımındaki yetkililere ulaşarak milli takım hakkında bilgi aldık. Ardından sporcularla görüşebildik. Şu an herhangi bir sorun yok gibi görünüyor. Antrenörlerimizden orada yaşananlarla ilgili bilgi istedik. Büyükelçilik görevlilerimizle de görüştük. Ülkedeki duruma bakarak ona göre hareket edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"12 KİLOMETRELİK YOLU YÜRÜYEREK OTELİMİZE ULAŞABİLDİK"

Japonya milli takımıyla ortak kamp için başkent Tokyo’da bulunan Judo Milli Takımı’nın Japonya’da yaşanan 8,9 büyüklüğündeki depremin ardından, kamp merkezinden 12 kilometre uzaklıkta bulunan otele 3 saat yürüyerek ulaştıkları bildirildi.

Judo Bayan Milli Takımı’nın antrenörü Ercan Çakıroğlu, kafilede şu an herhangi bir sorun bulunmadığını kaydetti. Depremin öğleden sonra yerel saat ile 14.50 gibi yaşandığını belirten Çakıroğlu, şunları anlattı: "Burası bütün milli takımların kamp yapabildiği uluslararası bir merkez. Antrenman için salona girdiğimizde sarsıntı oldu. Deprem meydana gelince herkes dışarı alındı. Anonslarla insanlar uyarıldı. Güvenlik güçleri bir çember oluşturarak insanları güvenli bölgede tuttular. Battaniye gibi ihtiyaç malzemeleri dağıtıldı. Burada insanlar depreme hazırlıklı. Tren, tramvay ve metro gibi toplu taşıma araçları durduruldu. Yollarda yoğun trafikler oluştu. Antrenman yaptığımız tesislerle konakladığımız otelin arası uzak. 12 kilometrelik yolu 3 saatte yürüyerek konakladığımız otele ulaşabildik."

Haberin Devamı

Çakıroğlu, binaların 10 metre sağa sola kaymasına rağmen yıkılmadığına tanık olduklarını dile getirerek, "Kafiledeki bazı sporcularımız 17 Ağustos Marmara Depremi’ni de yaşamışlardı. Takım olarak önce biraz korktuk. Ancak Japonların rahat davranışlarını görünce bizlerde korkuyu aştık" diye konuştu. Öte yandan Çakıroğlu, Türkiye’ye dönüş konusunda federasyonun alacağı karara göre hareket edeceklerini söyledi.

AA