Spor Milli takıma "Navarro" aranıyor

Milli takıma "Navarro" aranıyor

Paylaş
Milli takıma "Navarro" aranıyor

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, "En geç 2 hafta içinde skorer özelliklere sahip bir ismi devşireceğiz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın dergisi GençlikSpor’a konuşan Ataman, milli takımın son yıllarda skorer forvet pozisyonda sıkıntılar yaşadığını belirtti. Türkiye’de üst seviyelerde "yıldız" denilebilecek skorer bir oyuncunun şu an için bulunmadığını belirten Ataman, "İspanyollardaki Navarro, İtalyanlardaki Belinelli tarzında bir isme ihtiyacımız var. Onun için oyunun hücum tarafında büyük katkılar verecek ve 2 numara pozisyonunda oynatabileceğimiz bir ismi devşirebiliriz" ifadelerini kullandı.

Devşirmek istedikleri yeni oyuncunun, bu yılki Dünya Basketbol Şampiyonası’na yetişeceğini belirterek şöyle devam etti:

"Buradaki tek amacımız, genç milli takımda şampiyon olan oyuncularımız tecrübe kazanıncaya kadar geçecek sürede bu eksik yönümüzü kapatmak. Yani kısa vadeli bir iş olacak. Belirlediğimiz birkaç aday oyuncu var. Onlarla bir takım görüşmeler yapılıyor. Bir ya da iki oyuncuyu daha Türk vatandaşlığına geçirip elimizdeki 6-7 devşirme oyuncu içinden en fazla ihtiyaç duyduğumuz ismi şampiyonaya götüreceğiz."

"Hidayet konusunu tekrar değerlendireceğiz"

Milli takımdan affını isteyen Hidayet Türkoğlu’yla ilgili de Ataman, bu oyuncunun sadece basketbolda değil ülke sporunda önemli bir değer olduğunu vurguladı. Ataman, "Milli takımdan affını istemesinin ardından beni aradı. ’Ergin hocam lütfen yanlış anlama. Ben sadece yoruldum. Artık gençlerin önünü açmak için böyle bir karar verdim’ dedi. Şu an için biraz dinlenmeye ihtiyacı var. Bırakma kararını sezon sonu yeniden değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Enes Kanter’e açık kapı

Milli takım heyetiyle geçen yıl bazı sıkıntılar yaşanan Enes Kanter’e ilişkin de Ataman şunları kaydetti:

"Enes’e, mental anlamda ’seni istemiyoruz’ demeyiz. Kendisinden de aynı yaklaşımı bekleriz. Enes’in Türkiye’den yetişmiş bir genç olarak bu takımda olacağını düşünüyorum. Kendisiyle ilgili hiçbir kötü niyetim yok. Genç oyuncudur, zaman zaman bazı hatalar yapmış olabilir. Ona karşı da birtakım hatalar yapılmış olabilir. Ancak önümüzde yepyeni bir sayfa var."

Ataman, Beko Basketbol Ligi’ndeki mevcut yabancı oyuncu kuralıyla ilgili ise "Bana göre FIBA, tüm federasyonlarla ortak bir karar almalı ve bu karar bütün Avrupa’da geçerli olmalı. Benim için iyi oyuncu kavramı çok önemli. Hidayetler, Mirsadlar, İbrahimler yıllarca ülke basketboluna büyük katkı verdi. Şimdi de öyle olmalı. En iyi olan oynamalı" dedi.
- Basketbolda "Sırp lobisi"
Yerli oyuncuyu korumanın Avrupa’daki rekabete yakışır şekilde olması gerektiğini söyleyen Ataman, "Kadrodaki genç bir oyuncunun hedefi Türk oyuncuyu geçmek değil de Carlos Arroyo’yu geçmek olabilmeli. İşte asıl o zaman biz ülke basketbolu olarak istediğimizi alırız. Yoksa ’benim yerim hazır. Nasıl olsa iki Türk’ten biri ben olurum’ düşüncesiyle ülke basketbolu gelişemez" dedi.

Ataman, Türk antrenörlerin Avrupa’da bugüne kadar ülke basketbolunu en iyi şekilde temsil ettiğini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu gerçek ki antrenörlük bazında dünya basketbolunda lobileşmiş bazı kesimler var. Mesela basketbolda bir Sırp lobisi var. Bugün baktığınızda Avrupa’da çalışan en az 20-25 Yugoslav kökenli antrenör görürsünüz. Türkiye’den ise Avrupa’da bugüne kadar çalışan 4-5 kişi vardır. Aramızda, ’Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur’ diye hep söyleriz. Hakikaten doğru. Bizler yıllarca futbolda olduğu gibi basketbolda da milli takımın başında Türk hoca olmasının mücadelesini verdik. Bugün bu şanlı görev bana geldi. İnşallah benden sonra başka bir arkadaşımız çalışacaktır. Yerli antrenör olarak yıllar sonra bu bayrağı devraldık. Bırakmaya da niyetli değiliz. İnşallah kazanacağımız başarılarla da her Türk antrenörün idolü olmaya çalışacağız."

AA

Haberin Devamı