Spor Milli Takım'da Trapattoni dönemi

Milli Takım'da Trapattoni dönemi

Paylaş
Milli Takım'da Trapattoni dönemi

Milli Takım'da Trapattoni dönemi

DHA, Futbol Federasyonu'nun Milli Takımlar teknik direktörlüğü için süren arayışlarının Trapattoni ile noktalandığını, imzanın Cuma günü atılacağını duyurdu...

Haberin Devamı

Trapattoni'nin Türk milli takımının başına geçmek için Cuma günü imza atacağı öğrenildi...

DHA'nın flaş olarak duyurduğu habere göre, Fatih Terim’in istifasının ardından yaklaşık 3 aydır yabancı teknik direktör arayışlarını sürdüren Futbol Federasyonu’nun halen İrlanda Milli Takımı ile sözleşmesi devam eden Trapattoni’nin bu isteğine olumlu yanıt verdiği belirtildi.

İtalya Milli Takımı’nın yanı sıra Milan, Juventus, Fiorentina, Benfica, Salzburg, Stuttgart gibi takımları çalıştıran ve halen başında bulunduğu İrlanda Milli Takımı ile 2010 Dünya Kupası finalinin kapısından dönen Trapattoni’nin, kulüpler bazında da pek çok başarısı bulunuyor.

Giovanni Trapattoni kimdir?

İtalyan futbol adamı Trapattoni 70'lerin başına kadar uzun yıllar başarıyla Milan forması giydi. Futbolu bırakınca 1974'te yine Milan'da teknik direktörlük görevine başladı. Sonrasında Juventus ve İnter gibi ünlü İtalyan takımlarını çalıştırdı.

Haberin Devamı

2000 yılında istifa eden Dino Zoff'un yerine İtalya Milli Futbol Takımı'nın başına geçti. 2002 Dünya Kupası ve 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katıldı. İki turnuvada da İtalya beklenenden uzak bir performans gösterince 2004 yılında yerine Marcello Lippi getirildi.

25 yılı aşan teknik direktörlük döneminde 9 kez lig Şampiyonluğu kazanan Giovanni Trapattoni; 1 Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, 1 Kupa Galipleri Kupası Şampiyonluğu, 3 UEFA Kupası, 1 UEFA Süper Kupa Şampiyonluğu ve 2 kez de İtalya Kupası şampiyonluğu kazandı. Bayern Münih'le de Bundesliga Şampiyonluğu yaşayarak bu ülkede takımını şampiyon yapan ilk yabancı teknik adam oldu.

DHA