Spor Milli yüzücüler madalya sayısını katladı

Milli yüzücüler madalya sayısını katladı

Paylaş
Milli yüzücüler madalya sayısını katladı

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda madalya sayısını ikiye katladıklarına dikkati çekti

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, yüzmede hedef ve başarı çıtasını gözle görülür derecede yükseltmek için yeni yönetimle yola çıktıklarını belirtti.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda, yüzme branşında bir önceki oyunlara göre iki kat fazla madalya kazanıldığına işaret eden Yalçın, şöyle devam etti:


TOPLAM 60 MADALYA KAZANDIK


"2013'te Endonezya'daki 3. İslami Dayanışma Oyunları'nda Türkiye, yüzmede 11'i altın 31 madalya kazanmıştı. Bakü'de ise sporcularımız 27 altın, 19 gümüş ve 14 bronz olmak üzere toplam 60 madalya elde etti. 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda önceki dönemin iki katı başarıya ulaşmamızda bizleri yalnız bırakmayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ile Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a şükranlarımızı sunarız.

Emeği geçen herkese teşekkürü borç biliyoruz. Almış olduğumuz başarılı sonuçları devam ettirebilmek adına yeni dönemde uluslararası arenada mücadele edebilecek, fiziksel ve mental olarak güçlü sporcular yetiştirebilmek için tüm yüzme camiasının faydalanabileceği şekilde kurullar oluşturulmuştur."


'MİLLETİMİZE SELAM GÖNDERİYORUZ'



Erkan Yalçın, yüzmede güzel haberlerin devam edeceğine inandığını vurgulayarak, "Bütün gayretimiz yeniden büyük Türkiye idealinin, 2023-2071 hedeflerini yüzme camiasının vizyonuna da taşımaktır. Bu minvalde Bakanlığımızla eş güdümlü yapmakta olduğumuz çalışmalar kısa sürede kurumsallaşmak adına meyvelerini vermeye başlayacaktır. Bu vizyonun ilk sonuçlarını Bakü'de gururla aldık ve milletimize armağan ediyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan milletimize de selam ve muhabbetlerimizi gönderiyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı