Ekonomi Milyarder 70 annenin 62'si miras zengini

Milyarder 70 annenin 62'si miras zengini

Paylaş
Milyarder 70 annenin 62'si miras zengini

Dünya genelinde dolar milyarderi 70 anne bulunuyor. Bunların 62'si miras zengini iken sadece 8'i servetini kendisi kazandı

Listenin başı Cristy Walton

Dünyada dolar milyarderi 70 anne bulunuyor. Bunların 62’si miras zengini iken sadece 8’i servetini kendisi kazandı. Ancak 8 anneden hiçbiri dünyanın ilk 10 zengin annesi arasında değil.

Dünyanın en zengin annesi unvanı Amerikalı perakendeci Wal-Mart’ın kurucusu Sam Walton’un oğlu John Wayton’un dul eşi Christy Walton’a ait. 55 yaşındaki Walton’un serveti 22.5 milyar dolar.

Asya’nın en zengini annesi Savitri Jindal ise Hindistan’da yaşıyor. Zengin anneler daha çok Amerika ve Avrupa’da yaşıyor.

Kendi servetini yapan da var

Harry Potter serisinin yazarı Joanne (JK) Rowling, servetini kendi kazanan annelerin başında geliyor. Rowling’in Harry Potter kitapları tüm dünyada 400 milyon adet satarak hem kitabı hem de yazarını büyük üne kavuşturdu.

Kitaptan önce tek geçim kaynağı işsizlik maaşı olan Rowling, kitaptan edindiği 1 milyar doları aşan servetiyle, kitap yazarak dolar milyarderliğine ulaşan ilk kişi oldu ve İngiltere’nin en zengin kadını unvanını elde etti.

Dünyanın en zengin 555 babası ise servetini kendi yaptı.

Haberin Devamı