Gündem Milyon dolarlık borç için silahlar çekildi

Milyon dolarlık borç için silahlar çekildi

Paylaş
Milyon dolarlık borç için silahlar çekildi

Kartal'da uzun namlulu silahların çekildiği kavganın 1.5 milyon dolarlık kumar borcu nedeniyle çıktığı belirlendi

155 Polis İmdat'a gelen telefonda Kordonboyu Mahallesi, Dokuz Palmiye Siteleri önünde ellerinde uzun namlulu silah bulunan 5-6 kişinin kavga ettiği ihbar edildi.

İhbar üzerine alarma geçen polis, verilen adrese gitti. Ekipler zanlılardan Volkan Y. (32), Kenan Ç. (29), Emrullah C. (38) ve Hikmet G. (28) gözaltına alındı.

Zanlılarla birlikte Steyr marka otomatik tabanca ele geçirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamaların ardından kavganın 1,5 milyon dolarlık kumar borcu yüzünden çıktığı belirlendi.

Gasp Büro Amirliği'nın yaptığı araştırma sonçularına göre pet shop sahibi olan ve gümrüklerde nakliye işiyle uğrayan işadamı Volkan Y., bir süre önce Hikmet G. ile Emrullah C.'nin işlettiği yerde kumar oynadı ve yaklaşık 1 milyon dolar kaybetti.

Borcunun bir kısmını ödeyen Volkan Y., geri kalan kısmı yüzünden Hikmet G. ve kumarhenenin sahibi Emrullah C. ile kavga etti. Olay günü kumarhane işletmecisi Emrullah C.'nin adamları Sünullah C. (35) ve Necati E. (51) parayı sormak için Volkan Y.'nin evine gitti.

Dışarda bulunan Volkan Y., evinin kapısına dayanıldığını öğrenince adamlarıyla geldi. İki taraf arasında kavga çıktı. Olay sırasında bir el havaya ateş edilen Steyr marka otomatik tabancaya da el kondu.

Türkiye'de çok az sayıda bulunan 9 mm çapında mermi atan Steyr'in işadamı Volkan Y. adına ruhsatı olduğu belirlendi. Otomatik tabancanın başka bir olayda kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi için kriminal polis laboratuvarında incelemeye alındı.

Yakalanan zanlılara kumar oynamak ve oynatmak suçlarından da işlem yapılacağı belirtildi.

Ümit TÜRK/İSTANBUL (DHA)