Dünya Milyoner ailenin katili hain evlat mı?

Milyoner ailenin katili hain evlat mı?

Paylaş
Milyoner ailenin katili hain evlat mı?

Güney Afirka'nın başkenti Cape Town'da 2 yıl önce gerçekleşen katliamın ardından sağ kalan 21 yaşındaki çocuğun verdiği ifadeler çelişkili bulundu

Henri van Breda, milyoner ailesini öldürmekle suçlanıyor.

2015 yılında Cape Town'da gerçekleşen olay hakkında dün görülen duruşmada sanık Henri van Breda, suçsuz olduğunu, ailesini kahkahalar atan baltalı bir katilin kestiğini iddia etti.

Olay sonrası aile üyelerinden sağ kalan bir diğer kişi, kız kardeşi Marli, olayın tek görgü tanığı. Ancak talihsiz genç kız başına aldığı ağır darbeler sonrası hafıza kaybı yaşadığı için henüz ifadesine başvurulamadı.



21 yaşındaki Henri van Breda'nın verdiği ifadeye göre olay şöyle gerçekleşti: Sabah erken saatlerde eve giren maskeli ve baltalı biri önce uyumakta olan abisine saldırdı, bu esnada onun çığlıklarını duyan 54 yaşındaki babası yardım için oğlunun odasına gitti. Daily Mail'de yer alan habere göre saklanan ve banyodaki bir delikten olayları şoka girmiş halde izleyen Henri van Breda, baltalı katilin kahkahalar atarak abisi ve babasını öldürdükten sonra, 55 yaşındaki annesini katlettiğini, hemen ardından da kız kardeşinin odasına girdiğini belirtti. Bu sırada saklandığı yerden çıkan ve saldırganla boğuşmaya başlayan sanık, avukatının okuduğu yazılı ifadeye göre bıçaklandı ve katili yakalayamadı.



Sanığa, ailesi saldırıya uğradıktan sonra neden telefonla yardım istemediği sorulduğunda ise 'o an aklıma gelmedi' yanıtı alındı.

Mahkeme, Henri van Breda için kararını henüz vermedi, ancak 21 yaşındaki genç suçsuz bulunursa, sağ kalan kız kardeşi ile birlikte ailesinin Avustralya'daki 12 milyon dolarlık servetinin sahibi olacak.

Haberin Devamı